DOLAR 32,3153 -0.16%
EURO 34,8857 0.17%
ALTIN 2.388,62-0,33
BITCOIN %
Mersin
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü: ABD’nin İsrail’e Sağladığı Askeri Yardım Tehlike Yaratıyor
  • Haber444
  • Dünya
  • Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü: ABD’nin İsrail’e Sağladığı Askeri Yardım Tehlike Yaratıyor

Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü: ABD’nin İsrail’e Sağladığı Askeri Yardım Tehlike Yaratıyor

ABONE OL
21 Nisan 2024 07:01
Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü: ABD’nin İsrail’e Sağladığı Askeri Yardım Tehlike Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü Rudeyne’nin Açıklamaları

Filistin haber ajansı WAFA’ya konuşan Filistin Devleti Başkanlık Sözcüsü Rudeyne, ABD Temsilciler Meclisinin İsrail’e 26 milyar dolar değerinde askeri yardım sağlamasını değerlendirdi. Rudeyne, ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteğinin Filistin halkına yönelik bir saldırı ve tehlikeyi tırmandıran bir gelişme olduğunu belirtti. Bu adımın, İsrail’e savaşı bölge ülkelerini kapsayacak şekilde genişletmesi için yeşil ışık yaktığını ifade etti.

Rudeyne’nin İstikrar ve Güvenlik Vurgusu

Rudeyne, bölgede ve dünyada istikrara giden yolun Filistin’de istikrarın sağlanmasından geçtiğini vurgulayarak ABD’nin Orta Doğu bölgesinde güvenlik ve istikrar için İsrail’e verdiği desteği kınadı. Ayrıca, ABD’nin Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik işlenen suçlara destek verdiğini ve Batı Şeria’daki saldırıların devam ettiğini belirtti. Rudeyne, ABD’nin işgalciye destek verirken Filistinli mültecilere yardım eden BM kurumlarına desteğini durdurduğunu da dile getirdi.

ABD Kongresi’nden İsrail’e Destek Paketi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna ve İsrail’e ayrı ayrı yardım yapılmasını öngören tasarılar hazırladıklarını duyurdu. Sonuç olarak, Cumartesi günü Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen tasarının İsrail’e 26 milyar dolarlık yeni bir destek paketi içerdiği ve bu paketin bir bölümünün insani yardımlara ayrılmasının planlandığı açıklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.