DOLAR 32,3508 -0.07%
EURO 34,9391 0.41%
ALTIN 2.395,98-0,02
BITCOIN %
Mersin
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze’deki Saldırısında WCK Çalışanları Hayatını Kaybetti
  • Haber444
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze’deki Saldırısında WCK Çalışanları Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’deki Saldırısında WCK Çalışanları Hayatını Kaybetti

ABONE OL
5 Nisan 2024 07:01
İsrail’in Gazze’deki Saldırısında WCK Çalışanları Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki saldırıda ölen WCK gönüllüleri için anma töreni düzenlendi

İsrail’in Gazze’deki Deyr el-Belah’ta çatışmasızlık bölgesinde WCK logosunu taşıyan araçları hedef aldığı saldırı sonucunda 7 gönüllü hayatını kaybetti. Bu gönüllülerden biri olan 36 yaşındaki Sobol’un ölümü, memleketi Przemysl’i yasa boğdu.

Przemysl, Sobol’u Kandiller ve Çiçeklerle Anma Töreniyle Onurlandırdı

Przemysl’deki merkez tren istasyonu önündeki anma alanında Sobol için kandiller ve çiçeklerle anma töreni düzenlendi. Sobol’u arkadaşları ve yakınları anlattı. Ukraynalı mültecilere yardım eden Batlomiej Hadala, Sobol’u kardeşi, komşusu ve arkadaşı olarak tanımlayarak, “İsrail’in yaptığı terör eylemiydi” ifadelerini kullandı.

Aisha Kumpan: ‘İnsanlar Yardım Ettiği İçin Öldürülmemeli’

Törene katılan Aisha Kumpan, “İnsanlar diğerlerine yardım ettiği için öldürülmemeli. Sadece yardım etmek istiyoruz” dedi. Kumpan, ebeveynlerinin Yahudi ve Müslüman Ukraynalılar olduğunu belirterek, İsrail vatandaşlığı almaya hakkı olsa da çocuğunun İsrail ordusuna katılmasını istemediğini vurguladı.

Belediye Başkanı Sobol İçin Bayrağı Yarıya İndirdi

Przemysl kentinin Belediye Başkanı Wojciech Bakun, Sobol’un ailesine saygı göstermek amacıyla belediye binasının bayrağını yarıya indirdi. Bakun, Sobol’un naaşı ülkeye getirildikten sonra düzenlenecek cenaze töreninden önce konuşmayacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.