DOLAR 32,3604 -0.05%
EURO 34,8872 0.15%
ALTIN 2.392,57-0,16
BITCOIN 20006214,43%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Gazze’de Savaşın 200. Gününde Video Yayınladı
  • Haber444
  • Dünya
  • Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Gazze’de Savaşın 200. Gününde Video Yayınladı

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Gazze’de Savaşın 200. Gününde Video Yayınladı

ABONE OL
23 Nisan 2024 22:05
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: Gazze’de Savaşın 200. Gününde Video Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ebu Ubeyde’nin İfadeleri

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde , İsrail’in Gazze’ye açtığı savaşın 200. gününde bir video yayınladı. Ebu Ubeyde, İsrail hükümetinin, Gazze’de ateşkes için yapılan arabuluculuk çabalarını engellediğini belirterek, “Düşman, Gazze’de sıkışıp kaldı. Savaşın 200. gününde toplu katliamlar, yıkımlar ve adam öldürmeden başka bir şey yapamadı.” dedi.

Direniş Kararlılığı

Ebu Ubeyde, İsrail’in düzenlediği saldırıların, sadece azimlerini ve Filistin halkının haklarını koruma konusundaki kararlılıklarını artıracağını vurgulayarak, “Saldırıların durması, düşmanın çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi, yeniden imar ve ablukanın kaldırılması başta olmak üzere halkımızın temel insani haklarından vazgeçmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

İsrail ve Direniş

Ebu Ubeyde, “İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece saldırılarımızı sürdüreceğiz” betticket apk diyerek, İsrail’in dünyayı, tüm direniş gruplarını ortadan kaldırdıklarına ikna etmeye çalıştığını ve bunun büyük bir yalan olduğunu belirtti.

İsrail’in Histerik Tepkisi

Çeşitli cephelerdeki direniş eylemlerine İsrail’in gösterdiği histerik tepkinin, direniş eyleminin önemini gösterdiğini kaydeden Ebu Ubeyde, Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerle ilgili de konuşarak, İsrail’in tepkisiz kaldığı öne sürdü.

Gazze’deki Son Durum

Hamas’ın 7 Ekim 2023’te İsrail’e düzenlediği saldırıda binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtilirken, Mısır, Katar ve ABD’nin çabalarıyla bir süredir Hamas ile İsrail arasında ateşkes ve esir takası için dolaylı müzakereler yürütüldüğü ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.