DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20436316,03%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Santral İşleticisi TEPCO’dan Güncel Açıklama

Santral İşleticisi TEPCO’dan Güncel Açıklama

ABONE OL
25 Nisan 2024 07:03
Santral İşleticisi TEPCO’dan Güncel Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaz Türbin Jeneratöründe Elektrik Kesintisi Sonlandı

Tokyo Electric Power (TEPCO) tarafından yapılan açıklamaya göre, santraldeki kazı çalışması sonucunda elektrik kablosundaki hasarın durumu güncellendi. Sismik izolasyon binasındaki gaz türbin jeneratöründe yaşanan voltaj kaybı kaynaklı kısmi elektrik kesintisinin sona erdiği bildirildi. Atık su tahliyesinin de yeniden başladığı kaydedildi.

Reaktörlerin Soğutma İşlevi Korundu

TEPCO’nun açıklamasında, süreç boyunca santral reaktörlerindeki soğutma işlevlerinin korunduğu ve radyoaktif özellikli atık suyun güvenliğine yönelik anormal bir durum yaşanmadığı vurgulandı. Kazı çalışması sırasında meydana gelen elektrik kablosu hasarı sonucu bir işçinin yaralandığı ancak yaralı işçinin vücudunda radyoaktif kirlenme saptanmadığı belirtildi.

Atık Suyun Tahliyesi Devam Ediyor

TEPCO, Ağustos 2023’te başlatılan radyoaktif özellikli atık suyun Pasifik Okyanusu’na salınmasını öngören tahliye sürecini sürdürüyor. 2024 mali yılı içinde ise toplamda 54 bin 600 ton atık suyun tahliye edilmesi planlanıyor. Atık suyun denize boşaltılması, uluslararası güvenlik standartlarıyla uyumlu olarak gerçekleştiriliyor.

Nükleer Erimenin Ardından Alınan Önlemler

Japonya’da 2011’de meydana gelen büyük deprem ve ardından gelen tsunami sonucu santraldeki reaktörde yaşanan nükleer erimelerin ardından, çevresi tahliye bölgesi ilan edilmişti. TEPCO, bu tür risklerin önlenmesi ve atık su yönetimi konusunda hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.