DOLAR 32,5075 -0.11%
EURO 34,9482 0.27%
ALTIN 2.439,210,68
BITCOIN %
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyalist Parti’li belediye başkanı seçimlerde aday
  • Haber444
  • Dünya
  • Sosyalist Parti’li belediye başkanı seçimlerde aday

Sosyalist Parti’li belediye başkanı seçimlerde aday

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:07
Sosyalist Parti’li belediye başkanı seçimlerde aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa’nın başkenti Paris’in Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı. Adaylığını Normandiya’daki Rouen kentinden ilan eden Sosyalist Partili Hidalgo, “İçinde yaşadığımız zamanın ciddiyetinin farkında olarak ve yaşamlarımıza umut katmak için, Fransa cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdim” dedi.

Adaylık nedenini “tüm çocuklarımıza bir gelecek sunmak” sözleriyle açıklayan Rouen, konuşmasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştirerek, “Bizi birleştirmesi beklenen beş yıllık cumhurbaşkanlığı dönemi hiç olmadığı kadar böldü. Sosyal sorunları çözmesi bekleniyordu ama daha da kötüleştirdi. Yeryüzünü koruması bekleniyordu ancak ekolojiye sırtını döndü” ifadelerine yer verdi. İklim ve sağlık alanındaki krizlerin sistemi kırılgan hale getirdiğini belirten Hidalgo, yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi.

FARKLI ADAYLAR

62 yaşındaki Hidalgo, 2014 yılındaki seçimleri kazanarak Paris’in ilk kadın belediye başkanı seçilmiş, geçen yıl yapılan bölgesel seçimlerde de yeniden seçilerek güven tazelemişti.

Sosyalist Parti’den Hidalgo dışında şu ana dek adaylığını açıklayan tek isim, eski tarım bakanlarından Stephane Le Foll. Sosyalist Partili eski ekonomi bakanı Arnaud Montebourg ise bağımsız aday olacağını açıklamıştı.

Seçim anketleri Hidalgo’nun Sosyalist Parti tarafından aday gösterilmesi durumunda seçimin ilk turunda yüzde 7-9 arasında bir oy alabileceğini gösteriyor. Ülke kamuoyunda, Macron’un cumhurbaşkanlığı döneminde giderek ayrışan Fransa solunun Hidalgo’yu destekleyip desteklemeyeceği yönünde tartışmalar yer alıyor. Geçen yılki belediye seçimlerinde oy oranını artıran Yeşiller’in de önümüzdeki günlerde bir aday açıklaması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.