DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şuşa neresi? Hankendi nerede? Karabağ son durum haritası! Hocalı katliamı nedir?
  • Haber444
  • Dünya
  • Şuşa neresi? Hankendi nerede? Karabağ son durum haritası! Hocalı katliamı nedir?

Şuşa neresi? Hankendi nerede? Karabağ son durum haritası! Hocalı katliamı nedir?

ABONE OL
9 Kasım 2020 16:13
Şuşa neresi? Hankendi nerede? Karabağ son durum haritası! Hocalı katliamı nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan ordusu Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını duyurdu. Peki ama Şuşa neresidir? Azerbaycanlılar için büyük öneme sahip olan Şuşa, Hankendi şehirleri hakkında bilgiler haberimizde!

Azerbaycan’ın geri aldığı yerler

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı. Haberi Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev “28 yıl sonra Şuşa’da ezan sesi duyulacak” dedi ve “Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık” diye ekledi.

Şuşa nerede?

Şuşa (Azerice: Şuşa, Ermenice: Շուշի Şuşi), Kafkasya’nın toprak anlaşmazlığı bulunan Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan bir şehir. Hukuken Azerbaycan’da yer alan ve Şuşa Rayonu’nun idarî merkezi olan yerleşim, 1992’de Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal edilmiş ve günümüzde hiçbir ülke tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin yönetimi altına girmiştir. Şehir deniz seviyesinden 1300 ila 1600 metre yükseklikte bulunur. 2015 verilerine göre şehrin nüfusu yaklaşık 4 bin kişidir. İlham Aliyev 8 Kasım 2020 Şehitler Hiyabanınıda yaptığı konuşmada ‘de Azerbaycan ordusunun Şuşa’yı işgalden kurtardığını duyurdu.Aliyev’in konuşması bazı Türk televizyon kanalları tarafından canlı olarak yayınlandı.

Hankendi neresi?

Hankendi veya Stepanakert, de jure olarak Azerbaycan, de facto olarak Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin yönetiminde bulunan ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin başkenti olan şehirdir.

Hoca katliamı nedir?

Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.