DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.467,140,05
BITCOIN 2115379-0,14%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell: Faiz Kararları ve Enflasyon Hedefi
  • Haber444
  • Ekonomi
  • ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell: Faiz Kararları ve Enflasyon Hedefi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell: Faiz Kararları ve Enflasyon Hedefi

ABONE OL
2 Mayıs 2024 12:14
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell: Faiz Kararları ve Enflasyon Hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

J. Powell: Enflasyon ve Faiz Politikası

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed’in politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Powell: Enflasyon ve İş Gücü Piyasası

Powell, geçen yıl enflasyonun önemli ölçüde düştüğünü ancak iş gücü piyasasının güçlü kalmayı sürdürdüğünü belirtti. Enflasyonun halen yüksek olduğunu ve enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

FOMC ve Para Politikası

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) faiz oranını değiştirmeme ve varlıklarını azaltmaya devam etme kararı aldığını belirten Powell, ekonomik aktivite ile enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturan kısıtlayıcı duruşun riskleri dengelediğini ifade etti.

Powell: Güven ve İstihdam

Powell, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye doğru düşmesi gerektiğine dair daha fazla güven kazanana kadar faiz oranını düşürmeyi öngörmediklerini vurguladı. Ayrıca iş gücü piyasasındaki beklenmedik zayıflamaya karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

Seçimler ve Bağımsızlık

Powell, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin faiz kararlarını etkilemeyeceğini vurgulayarak Fed’in bağımsız kararlar almaya devam edeceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.