DOLAR 32,2196 -0.08%
EURO 34,6724 -0.05%
ALTIN 2.390,37-0,11
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İspanya’daki Turizm Olaylarına Dikkat Çekti
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İspanya’daki Turizm Olaylarına Dikkat Çekti

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İspanya’daki Turizm Olaylarına Dikkat Çekti

ABONE OL
27 Nisan 2024 12:12
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu İspanya’daki Turizm Olaylarına Dikkat Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Kanarya Adaları’ndaki Turizm Protestolarına Dikkat Çekti

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, İspanya’nın Kanarya Adaları’nda yaşanan turizm protestolarını ve açlık grevini hatırlatarak, Antalya’nın 16 milyon turisti sorunsuz ağırladığını ancak benzer sorunların yaşanmaması için tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

İspanya’daki Açlık Grevi Antalya’yı Uyarmış Durumda

İspanya’nın Kanarya Adaları’nda yaşanan turist yoğunluğuna karşı başlatılan açlık grevini örnek gösteren Yavuz, kitle turizminin kontrolden çıkmasının zorluklarını vurguladı. Kanarya Adaları’nda yaşanan protestoların Antalya için bir uyarı niteliğinde olduğunu belirtti.

Turizmdeki Sorunlar İspanya’da İsyanlara Yol Açtı

Yavuz, İspanya’daki turizm sorunlarının küçük serzenişlerden büyük isyanlara dönüştüğünü ifade ederek, kontrolsüz turizmin bölge halkını olumsuz etkilediğini ve yaşam standartlarını düşürdüğünü dile getirdi. Turist sayısındaki hızlı artışın beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çekti.

Antalya’ya İspanya Örneği Uyarısı

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, İspanya’daki turizmde yaşanan sıkıntılardan ders çıkararak, Antalya’nın benzer sorunlarla karşılaşmaması için şimdiden önlemler alınması gerektiğini belirtti. Antalya’nın turizmde deneyimli bir kent olmasına rağmen, gelecek dönemde karşılaşılabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.