DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19860860,36%
Mersin
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Almanya’dan Gümrük Birliği’ne Destek Bekliyoruz
  • Haber444
  • Ekonomi
  • TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Almanya’dan Gümrük Birliği’ne Destek Bekliyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Almanya’dan Gümrük Birliği’ne Destek Bekliyoruz

ABONE OL
28 Nisan 2024 12:15
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Almanya’dan Gümrük Birliği’ne Destek Bekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisarcıklıoğlu, Almanya’da Konuştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında Gümrük Birliği’nin yenilenmesi çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının (TD-IHK-TATSO) Berlin’de düzenlenen 20. Yıl Dönümü Galası’nda konuştu.

Almanya’nın Rolü

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin AB sürecinde Almanya’nın her zaman belirleyici rol oynadığını vurgulayarak, “Gümrük Birliği’nin modernizasyonu, iş insanlarının yaşadığı vize sorunu, taşıma kotaları sorunlarının aşılmasında da Almanya’nın desteği belirleyici olacaktır” dedi. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ise Türkiye’nin Almanya için önemli bir ticaret ortağı ve yatırımcısı olduğunu söyledi.

Vize Sorunu ve Çözüm Çağrısı

Başar, Türkiye’den Almanya’ya yapılan vize müracaatlarındaki sıkıntıların devam ettiğini belirterek, “Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde vize sorunu halen en büyük sorun olarak önümüze çıkmaktadır” şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu ve Başar, Almanya ile Türkiye arasındaki 60 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için çalışmaların devam edeceğini ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.