DOLAR 32,5566 0.2%
EURO 34,9592 -0.11%
ALTIN 2.443,940,33
BITCOIN 20888980,00%
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Covid-19’u yenen başhekimden ‘immün plazma’ bağışı!
  • Haber444
  • Gündem
  • Covid-19’u yenen başhekimden ‘immün plazma’ bağışı!

Covid-19’u yenen başhekimden ‘immün plazma’ bağışı!

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:02
Covid-19’u yenen başhekimden ‘immün plazma’ bağışı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali’ye teşekkür eden ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, şöyle konuştu:

* Kendisinden alınan plazmayı şu anda yoğun bakımda yatan hastalardan uygun görülecek olana nakil aşamasına kadar getirdik. Bu aşamadan sonra hastamıza şifa olmasını diliyoruz.

* Başhekim Op. Dr. Tali’nin hem hekim hem de idareci kimliğiyle böyle bir bağış yaparak Türkiye’de de rol model olmasına ayrıca minnettarız. Bağış yaptığı hastaya sadece bir hekim olarak değil bir bağışçı olarak da katkı sağladı.

“TÜM HASTALARIMIZA GÖNÜLLÜ BAĞIŞ YAPMALARINI ÖNERİYORUM”

İmmün plazma bağışçısı olan Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali ise, “Hastalık sürecini atlattıktan sonra vicdani bir sorumluluk olarak bağış yapmaya karar verdim. Bundan sonraki süreçte de yoğun bakımda yatan tüm hastalarımıza şifalar diliyorum. Ayrıca bu hastalığı atlatmış ve uygun olan tüm hastalarımıza da gönüllü olarak bağış yapmalarını öneriyorum” diye konuştu.

“PLAZMA BAĞIŞÇISI OLABİLİRSİNİZ, BU OLDUKÇA GÜVENİLİR”

Yapılan immün plazma bağışının ardından Doç. Dr. Alper Şener süreçle ilgili şu bilgileri aktardı:

* Plazma bağışı normal kan bağışından biraz farklı. Vatandaşlarımız senede üç kereden daha fazla kan bağışında bulunamıyorlar ama plazma bağışı haftada 2 kere verilebiliyor.

* Çünkü bu işlemi yapan cihaz tıpkı bir diyaliz cihazı mantığıyla çalışıyor, bağışçının kanını alıp sadece plazmaya ayırıyor. Yani hastanın kan değerlerinde herhangi bir değişim meydana gelmiyor.

* Bu sebeple sık bir şekilde plazma bağışçısı olabilirsiniz, bu oldukça güvenilir. Covid-19 hastalığı geçirmiş bağışık hastalardan istediğimiz bu.

* Özellikle hastalığı atlattıktan sonra 90 ile 180 günlük periyotlar içerisinde antikorların kalitesi bozulmadan olabildiğince fazla plazma bağışı yapılmasını bekliyoruz.(İHA)

İLGİLİ HABERİmmün plazma tedavisi nedir? İmmün plazma corona virüse karşı etkili mi?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.