DOLAR 32,2712 -0.22%
EURO 34,7989 -0.09%
ALTIN 2.411,790,78
BITCOIN 2039316-1,79%
Mersin
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araştırmaya Göre: Kilo Vermenin Durdurulması

Araştırmaya Göre: Kilo Vermenin Durdurulması

ABONE OL
26 Nisan 2024 15:18
Araştırmaya Göre: Kilo Vermenin Durdurulması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kevin Hall’un Yapmış Olduğu Çalışma

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nde metabolizma ve kilo değişimini ölçme konusunda uzmanlaşmış bir araştırmacı olan Kevin Hall, insanların kilo vermek için kullandıkları yönteme bağlı olarak kilo kaybının genellikle ne zaman durduğunu inceledi. Obesity dergisinde yayınlanan çalışmada, bilim insanları, insanların kilo vermelerinin neden durduğunu anlamak için farklı kilo verme yöntemlerine ilişkin klinik deneylerden elde edilen verileri kullandı.

Kalori Kısıtlamalı Diyet Üzerinde Yapılan Araştırma

Hall, sadece kalori kısıtlaması kullanarak kilo kaybının seyrini inceledi. Calerie çalışmasında 238 yetişkin rastgele olarak iki yıl boyunca %25 kalori kısıtlamalı diyet uyguladı veya normalde olduğu gibi yedi. 2007’den 2010’a kadar yürütülen çalışmada, kalorileri azaltan gruptaki yetişkinler ortalama 16 kilo kaybetti. Normal diyetlerini uygulayan grup ise yaklaşık 2 kilo aldı.

İştahın Güçlenmesi ve Kilo Kaybının Durması

Çalışmaya katılan kişiler iki yıl boyunca çabalarını sürdürmelerine rağmen, iştahları bunu telafi etmek için arttığı için kilo vermeleri 12 ay civarında durdu. Bu geri bildirim mekanizması avcı-toplayıcı atalarımız için değerliydi, ancak enerji açısından ultra işlenmiş gıdalara kolay erişime sahip olan modern insanlar için pek işe yaramıyor.

Dr. Christopher Gardner’ın Açıklamaları

Stanford Önleme Araştırma Merkezi’nde beslenme çalışmaları direktörü Dr. Christopher Gardner, bu durumun neden daha fazla kilo kaybını zorlaştırdığını açıkladı. Dr. Gardner, insanların vücutlarının buna tepki verdiğini ve metabolik açıdan daha verimli hale geldiğini belirterek, “Ve böylece aynı kalori açığı, sizin kilo vermenizi sağlamayacaktır. İnsanların kilo kaybının durma noktasına gelmesinin nedeni budur” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.