DOLAR 32,3681 -0.51%
EURO 34,7831 -0.4%
ALTIN 2.407,01-0,63
BITCOIN 1857421-4,78%
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yakın Temasın İnsanlar Üzerindeki Olumlu Etkisi Araştırıldı
  • Haber444
  • Sağlık
  • Yakın Temasın İnsanlar Üzerindeki Olumlu Etkisi Araştırıldı

Yakın Temasın İnsanlar Üzerindeki Olumlu Etkisi Araştırıldı

ABONE OL
17 Nisan 2024 15:06
Yakın Temasın İnsanlar Üzerindeki Olumlu Etkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya ve Hollanda’dan 10 Bin Kişinin Katıldığı 200’ten Fazla Çalışma Analiz Edildi

Almanya ve Hollanda’dan gelen araştırmacılar, insanlardaki fiziksel temasın etkilerini anlamak için geniş kapsamlı bir çalışma yürüttü. Araştırmacılar, yaklaşık 10 bin katılımcının yer aldığı 200’den fazla çalışmayı analiz ederek önemli sonuçlara ulaştı.

Ufak ve Kibar Dokunuşların Olumlu Etkileri Belirlendi

Bilim insanları, araştırmada süre ve sıklıktan ziyade **”ufak”** ve **”kibar”** dokunuşların bile yaş fark etmeksizin acı, anksiyete ve depresyon gibi durumlara karşı olumlu etkilerinin olduğunu belirledi. Fiziksel temasın, insanlar arasındaki ilişkilerde önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Fiziksel Temasın Zihinsel Sağlık Üzerindeki Rolü

Araştırmada, insanların yanı sıra hayvanlarla da fiziksel temasın zihin sağlığı açısından önemli olduğu ortaya çıktı. Özellikle ebeveynlerin yeni doğan bebeklerle temasının zihinsel gelişim açısından kritik olduğu belirtildi. Ayrıca fiziksel temasın ilerleyen yaşlarda da zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna dikkat çekildi.

Fiziksel Temasın Sağlık Üzerindeki Genel Etkisi

Araştırmacılar, fiziksel temasın insan hayatında önemli bir yer işgal ettiğini ve genel sağlık durumunu iyileştirmede basit ve etkili bir yöntem olabileceğini gösterdi. Bu bulgular, fiziksel temasın insanlar arasındaki ilişkilerde ve zihinsel sağlık açısından taşıdığı önemi vurguladı. Araştırmanın sonuçları, **”Journal Nature Human Behaviour”** dergisinde yayımlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.