DOLAR 32,4026 -0.13%
EURO 34,8456 0.19%
ALTIN 2.436,07-0,09
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yalnız Kadınların Şekerli Yiyeceklere Olan İlgisi Araştırıldı
  • Haber444
  • Sağlık
  • Yalnız Kadınların Şekerli Yiyeceklere Olan İlgisi Araştırıldı

Yalnız Kadınların Şekerli Yiyeceklere Olan İlgisi Araştırıldı

ABONE OL
6 Nisan 2024 15:05
Yalnız Kadınların Şekerli Yiyeceklere Olan İlgisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi’nden Yapılan Çalışmaya Göre:

ABD’deki Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi’nden araştırmacılar, yalnız kadınların şekerli yiyecekleri “duygusal ağrı kesici” olarak gördüğünü belirten yeni bir çalışma yaptı. Araştırmacılar, 100’e yakın kadını değerlendirerek tatlı ve tuzlu yiyeceklerin resimlerini gösterdiler.

Yalnız Kadınlar ve Beyin Aktivitesi:

Araştırma sonucunda, yalnız kadınların yeme isteğiyle ilişkili alanlarda daha fazla beyin aktivitesi gösterdiği tespit edildi. Uzmanlar, bulguların sağlıksız beslenme ile olumsuz zihinsel belirtiler arasındaki kısır döngüyü vurguladığını belirtti.

Yalnızlık ve Beslenme Alışkanlıkları:

Araştırma kapsamında 93 kadın katılımcının yalnızlık ve beslenme alışkanlıkları incelendi. Sonuçlar, sosyal olarak izole olan kadınların daha yüksek düzeyde vücut yağına, kötü beslenmeye ve kontrolsüz yeme alışkanlıklarına sahip olduklarını ortaya koydu.

Kaygı ve Depresyon:

Yalnız kadınlar arasında yapılan araştırma, en yalnız katılımcıların aynı zamanda daha fazla kaygı ve depresyon belirtilerine sahip olduklarını gösterdi. MRI taramaları, bu katılımcıların şekerli yiyecek arzusunu kontrol ettiği düşünülen alt parietal lobülde daha fazla aktivite gösterdiğini ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.