DOLAR 32,5003 -0.01%
EURO 34,9313 0.01%
ALTIN 2.421,061,74
BITCOIN 1862582-4,29%
Mersin
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzmanlar Uyarıyor: Değiştirilebilir Risk Faktörleri Kanser Vakalarını Artırıyor
  • Haber444
  • Sağlık
  • Uzmanlar Uyarıyor: Değiştirilebilir Risk Faktörleri Kanser Vakalarını Artırıyor

Uzmanlar Uyarıyor: Değiştirilebilir Risk Faktörleri Kanser Vakalarını Artırıyor

ABONE OL
16 Nisan 2024 15:06
Uzmanlar Uyarıyor: Değiştirilebilir Risk Faktörleri Kanser Vakalarını Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lancet Komisyonu’nun Araştırmasına Göre Kanser Vakalarının Artış Nedenleri

İngiltere merkezli Lancet Komisyonu’nun yaptığı araştırmaya göre, neredeyse 20 vakadan biri düşük emzirme oranlarıyla ve 10 vakadan biri alkol tüketimiyle ilişkilendirilebilir.

Değiştirilebilir Risk Faktörleri ile İlişkili Vakalar

Uzmanlar, her dört vakadan birinin, yaşam tarzı değişiklikleriyle azaltılabilecek “değiştirilebilir risk faktörleri” ile ilişkili olduğunu belirtiyor.

Sonuçlar ve İstatistikler

Araştırma ve tedavideki ilerlemelere rağmen, her yıl 55.900 yeni vakanın tespit edildiği ve yaklaşık 11.500 ölüm gerçekleştiği ortaya çıkıyor.

Kanser Tanısı Konulan Kadınların Deneyimleri

Cambridge Üniversitesi liderliğindeki komisyon, dünyada en sık görülen kanser teşhisi konulan kadınların tanı, tedavi ve deneyimlerini inceledi.

Önlenemez Hastalıkların Arkasındaki Faktörler

Yüksek gelirli ülkelerde, hareketsiz yaşam tarzı ve obezite gibi faktörlerin tetiklediği önlenebilir hastalık vakaları daha fazla görülüyor.

Emzirme ve Kanser İlişkisi

Uzmanlar, Birleşik Krallık’taki vakaların %4,7’sinin emzirmeyen kadınlarla bağlantılı olduğunu tahmin ediyor. Emzirmenin, hastalık riskini azalttığı bilinirken, Birleşik Krallık’ta emzirme oranlarının düşük olması dikkat çekiyor.

Emzirmenin Önemi ve WHO’nun Tavsiyesi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeğin yaşamının ilk altı ayı boyunca yalnızca anne sütüyle beslenmesini öneriyor. Ancak Birleşik Krallık, dünya çapında en düşük emzirme oranlarından bazılarına sahip.

Emzirmeyi Teşvik Eden Politikalar

Hükümet, annelerin emzirebileceği veya süt sağabileceği “destekleyici çalışma ortamlarının” sağlanması gibi emzirmeyi teşvik eden politikaları uygulamaya çağırılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.