DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avon’dan hayvan deneyleri yasağı için imza kampanyasına destek
  • Haber444
  • Sağlık
  • Avon’dan hayvan deneyleri yasağı için imza kampanyasına destek

Avon’dan hayvan deneyleri yasağı için imza kampanyasına destek

ABONE OL
6 Ekim 2021 13:46
Avon’dan hayvan deneyleri yasağı için imza kampanyasına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avon, Avrupa’daki kozmetik ürünlerinde hayvan deneylerinin yasaklanmasına ilişkin düzenlemenin korunması amacıyla sürdürülen imza kampanyasına global olarak destek verdiğini açıkladı.

 

 

“Dünya için çalışan en iyi güzellik şirketi olma” vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Avon, kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerindeki deney yasağını korumaya yönelik mücadelesini sürdürüyor. Avon, Avrupa’daki kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesine yönelik uzun süredir devam eden yasağı riske atan politikaya karşı tavır almak için 100’den fazla kuruluşla güçlerini birleştirdi.

 

Hedefe ulaşmak için 1 milyon imza gerekiyor

 

Bugüne kadar kozmetik ürünler için hayvanlar üzerinde test yasağının rol model olduğu Avrupa’da, şimdilerde bu yasağın kalkmasına yönelik girişimler söz konusu. Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA) tüketici ürünlerinde güvenli bir şekilde kullanılan ve uzun yıllar fabrikalarda işlenen bileşenler üzerinde yeni hayvan testleri istiyor. Avon’un da içinde bulunduğu güzellik firmaları ve Avrupalı vatandaşlar ise bu yasağın korunmasına yönelik başlatılan imza kampanyasıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Kampanyanın hedefine ulaşması için 1 milyon imza gerekiyor.

 

Hayvan deneylerini sonlandıran ilk şirket

 

Dünya çapında faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda hayvanlar üzerinde deneyleri sonlandıran ilk global güzellik şirketi olan Avon, 30 yılı aşkın süredir, güvenlik testlerinde hayvanların kullanılmadığı yaklaşımlar geliştirmek için aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Avon, ürün güvenliğini kanıtlamak için hayvanlar üzerinde test yapılması gerektiğine inanmıyor ve dünyanın hiçbir yerinde ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.