DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yangın anında güvenli tahliye kapıdan başlıyor

Yangın anında güvenli tahliye kapıdan başlıyor

ABONE OL
27 Eylül 2021 10:54
Yangın anında güvenli tahliye kapıdan başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ani gelişen doğal afetlerin başında gelen yangınlar evler ve iş yerleri için de büyük bir risk oluşturuyor. 1994 yılında ürettiği ilk çelik kapıyla Türkiye’de çelik kapı sektörünün yaratıcısı olan Kale Çelik Kapı; ısıya dayanıklı yangın kapıları aracılığıyla olası bir yangın anında konut ve iş yerlerinin tahliyesini kolaylaştırarak can kaybı olasılığını en aza indiriyor. 

 

Hızla yayılan ve kontrol altına alınamadığı takdirde büyük kayıplara neden olabilen yangınlar karşısında zamanında alınan önlemler hayati önem taşıyor. Olası bir yangın anında ev ve iş yerlerini güvenle tahliye edebilmek için kullanılan yangın kapıları bu önlemlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Kale Çelik Kapı’nın özel olarak geliştirdiği yangın kapıları ısıya dayanıklı yapısıyla yangının farklı noktalara yayılmasını engelleyerek binaların hızlı ve güvenle boşaltmasına yardımcı oluyor.

 

İkili taş yünü katmanı ve özel kimyasallar ile üstün koruma

Kale Çelik Kapı’nın yangın kapılarında çok etkili bir yangın yalıtımı malzemesi olan taş yünü kullanılıyor. Bu kapılar; genel olarak yangın kapılarında 30 milimetre kalınlığında olan taş yününün Kale Çelik Kapılarında 30+30 milimetre olarak iki katman şeklinde uygulanmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca genellikle metreküp başına 90 kilogram yoğunluğunda bulunan taş yünü Kale Yangın Kapılarında metreküp başına 150 kilogram yoğunluğunda kullanıldığından yangına dayanım oranı çok daha yüksek oluyor. Kale Yangın Kapıları, içerisinde bulunan ikili taş yünü katmanı ve özel kimyasalları ile alevlere karşı tam 90 dakika boyunca dayanıklılığını koruyor.

 

Her ayrıntının düşünüldüğü yangın kapıları 

Kale Yangın Kapılarının menteşesinde bulunan kendinden kurmalı yay özelliği, kapının açıldıktan sonra otomatik olarak kapanmasını sağlıyor. Böylece yangın anında alevlerin başka noktalara sıçraması engelleniyor. Kapıda bulunan sıcak duman contası 75 dereceden sonra genleşerek sızdırmazlık sağlıyor. Toz contası ise dışarıdan gelebilecek tozu, sıcak ve soğuk havayı engelleyerek normal şartlarda da konforlu bir kullanım imkânı yaratıyor. Kapıda bulunan Panik Bar seçeneği, kilitli olan kapıların içeriden butona basıldığı zaman açılmasını sağlayan özel bir kilit sistemi olarak ön plana çıkıyor. Panik Barlı ya da Kale Kilit’li oynar kollu olarak seçilebilen bu kapılar ayarlanabilir kasası sayesinde farklı ölçülerdeki alanlara montaj anında da kolaylık sunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.