DOLAR 32,5982 0.33%
EURO 35,0156 0.1%
ALTIN 2.450,870,62
BITCOIN 20957490,10%
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halen eğitim hayatını tercih edenlerin %20,9’unun tercih yapmak zorunda kaldığı tespit edildi
  • Haber444
  • Spor
  • Halen eğitim hayatını tercih edenlerin %20,9’unun tercih yapmak zorunda kaldığı tespit edildi

Halen eğitim hayatını tercih edenlerin %20,9’unun tercih yapmak zorunda kaldığı tespit edildi

ABONE OL
2 Ağustos 2022 16:58
Halen eğitim hayatını tercih edenlerin %20,9’unun tercih yapmak zorunda kaldığı tespit edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

%14.3. sadece spor yaşamının tercih edildiğinin göstergesi ise %3,3’tür. Gençlik ve Spor Bakanı D. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, araştırmaların birçok insanın kendini “spor mu eğitim mi” ikileminde bulduğunu ve spor kariyeri ile eğitim kariyeri arasında seçim yapmak zorunda kaldığını gösterdiğini söyledi.

“Ulusal Sporcu Bursu” projesiyle spor ve eğitim hayatındaki gençlerin tercihlerinde daha sıhhatli karar vereceğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, uygulamanın sporcu altyapısındaki sürekliliğin sağlanması için mühim teşvik unsurlarından biri bulunduğunu söylemiş oldu. Bakan Kasapoğlu, ülkenin; sanat, spor ve bilim alanında üstün yetenekli gençlerini geliştirmek ve korumak adına kapsamlı önlemlerin hayata geçirildiğine işaret ederken, bakanlık olarak gençlerin hem eğitim, hem spor hayatlarında yanlarında olduklarını dile getirdi. Bakan Kasapoğlu, ‘’Görüyoruz ki; Türkiye’de birçok şahıs tahsil görmüş olduğu yıllarda bu engele takılmış, tamamlanmamış kim bilir yanlış kararlar vermiştir. Bu ikilemi ortadan kaldırarak, sporcularımızın eğitim hayatlarını, sportif kariyerleriyle beraber eksiksiz olarak tamamlama imkânına kavuştu” dedi.

698 ulusal sporcu tam burslu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca başarı göstermiş sporcuların spor bilimleri dışındaki alanlarda da kariyer yapabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla 2019 senesinde başlatılan “Ulusal Sporcu winchesterbet Bursu – Yüzde 100 Eğitim Desteği” projesiyle sporcuların 75 vakıf üniversitesinde tamamen ücretsiz bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürme imkânı sağlandı. Ayrıca 2020 yılında Türkiye genelinde 225 özel okul ve kolejde ilk, orta ve lise seviyesindeki oyuncuları %100 burslu yetiştirmek için özel okullarla anlaşma imzaladık. İlk etapta 582 olan tespit sayısı 4561 ile en yüksek puanı kaydetti ve bu sürece dahil olan okul da dahil oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.