DOLAR 32,2891 -0.19%
EURO 34,8590 -0.11%
ALTIN 2.392,28-0,03
BITCOIN 20810881,63%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Endişesi
  • Haber444
  • Spor
  • Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Endişesi

Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Endişesi

ABONE OL
24 Nisan 2024 16:21
Paris Olimpiyatları Öncesi Dang Humması Endişesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’nın Başkentinde Dang Humması Vakaları Artıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te 2024 Olimpiyatları öncesinde dang humması vakalarında endişe verici bir artış yaşanıyor. Fransa Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Genel Müdürlüğü Direktörü Dr. Gregory Emery, basına yaptığı açıklamada, 1 Ocak’tan bu yana 1679 dang humması vakası tespit edildiğini ve bu rakamın geçen seneye göre “rekor düzeyde” arttığını belirtti.

Hastalık Genellikle Karayip ve Güney Amerika’dan Gelenlerde Görülüyor

Dr. Emery, dang hummasının daha çok Güney Amerika ve Fransa’nın Karayipler’deki denizaşırı topraklarından gelen yolcular arasında görüldüğünü ifade etti. Fransa Kamu Sağlığı Genel Müdürü Dr. Caroline Semaille ise bu bölgelerde dang humması salgınının “daha önce görülmemiş” düzeyde olduğunu ve hastalığın Fransa’yı “doğrudan” etkilediğini vurguladı.

Olimpiyatlar Sırasında Vakaların Artabileceği Uyarısı

2024 Paris Olimpiyatları’nın 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanırken, yetkililer, virüs vakalarının olimpiyatlar süresince artabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Dang Humması Nedir?

Tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisinekler aracılığıyla bulaşan dang humması virüsü, genellikle hafif ateşe yol açsa da bazı durumlarda ölümcül olabilmektedir. Hastalık vakaları genellikle haziran, eylül, aralık ve mart aylarında artış göstermektedir. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süreli yağışların sivrisineklerin artmasına neden olduğunu belirtmektedir.

Hastalığa neden olan sivrisinek türü, su birikintilerinde larva oluşturduğundan özellikle sanayi bölgelerindeki çöp alanlarının düzenli olarak ilaçlanması önem taşımaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.