DOLAR 32,2481 0.22%
EURO 35,1565 0.13%
ALTIN 2.466,58-0,03
BITCOIN 20984690,16%
Mersin
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Dünyasında Yaşlanma Üzerine Tartışmalar Sürüyor

Bilim Dünyasında Yaşlanma Üzerine Tartışmalar Sürüyor

ABONE OL
29 Nisan 2024 19:20
Bilim Dünyasında Yaşlanma Üzerine Tartışmalar Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. David Sinclair’in Genç Kalma İddiası Tartışma Yarattı

Harvard Üniversitesi’nden Dr. David Sinclair, yaşlanmanın etkilerini tersine çevirmeye odaklanan araştırmalarıyla dikkat çekiyor ancak uzmanlar iddialarını abartılı buluyor. Sinclair’in yaşlanmayı tersine çevirdiğini iddia etmesi eleştiri topladı.

Meslektaşları İtiraz Ediyor

Dr. Sinclair’in biyoteknoloji şirketleriyle yaptığı araştırmalar ve yaşam tarzı önerileri geniş kitlelerce takip edilse de, bazı bilim insanları verilerin yeterli olmadığını ve iddialarının abartılı olduğunu savunuyor. Meslektaşları, Sinclair’in çalışmalarını desteklemeyeceklerini açıkladı.

Yaşlanmayı Tersine Çevirme Tartışmaları Devam Ediyor

Uzmanlar, yaşlanmayı tersine çevirmenin bilimsel olarak kanıtlanmış bir yönteminin olmadığını belirtiyor. Yaşlanmanın kişiden kişiye değiştiğini vurgulayan uzmanlar, bu alanda standartlar oluşturmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Ancak yaşlanmayı durdurma ve genç kalma üzerine yapılan araştırmalar milyarlarca dolarlık yatırımları beraberinde getiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.