DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün ve İsrail Ziyaretlerine Hazırlanıyor
  • Haber444
  • Dünya
  • Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün ve İsrail Ziyaretlerine Hazırlanıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün ve İsrail Ziyaretlerine Hazırlanıyor

ABONE OL
17 Mart 2024 07:01
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün ve İsrail Ziyaretlerine Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaf Scholz’un Ziyaret Planları

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yarın gerçekleştireceği Ürdün ve İsrail ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Scholz, İsrail’e son dönemde ikinci kez ve toplamda üçüncü kez ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

Ortadoğu’daki Durumun Kritikliği

Scholz, bölgedeki savaşın ve durumun kötüye gittiğini vurgulayarak, bu konunun kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Öncelikle Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüşecek olan Scholz, daha sonra İsrail’in önde gelen isimleriyle bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirecek.

Scholz’un Açıklamaları

Scholz, “Zor bir durumla karşı karşıyayız. Gazze’ye şimdi büyük ölçüde yardım ulaşması lazım. Bu konuşmam gereken bir konu.” sözleriyle Gazze’deki insani duruma dikkat çekti ve sivil kayıpların önlenmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda İsrail’in savunma hakkını desteklediğini belirten Scholz, uluslararası hukuk kurallarına uyulması gerektiğini dile getirdi.

Scholz, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların hızla ilerlemesi gerektiğini vurgulayarak, barışın sağlanması için çatışmalara insani bir ara verilmesi çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Scholz, Ürdün ziyareti sonrasında İsrail’e geçerek görüşmelerine devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.