DOLAR 32,4313 0.02%
EURO 34,8850 0.08%
ALTIN 2.439,170,19
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Genelkurmay Başkanı, Nevatim Hava Üssü’nde İran Saldırısını Değerlendirdi
  • Haber444
  • Dünya
  • İsrail Genelkurmay Başkanı, Nevatim Hava Üssü’nde İran Saldırısını Değerlendirdi

İsrail Genelkurmay Başkanı, Nevatim Hava Üssü’nde İran Saldırısını Değerlendirdi

ABONE OL
16 Nisan 2024 07:01
İsrail Genelkurmay Başkanı, Nevatim Hava Üssü’nde İran Saldırısını Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın Saldırısı ve İsrail’in Tepkisi

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Halevi, İran’ın 13 Nisan’da düzenlediği saldırı sonrasında hafif hasar oluşan Nevatim Hava Üssü’nü ziyaret etti. Halevi, saldırının İsrail’in stratejik yeteneklerine zarar verme amacını taşıdığını belirtirken, İsrail’in bu tür saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı.

İran’ın Füze Saldırısı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, basın toplantısında, İran’ın Nevatim Hava Üssü’ne 4 füze fırlattığını ve hasarın küçük olduğunu ifade etti. Hagari, üssün faaliyetlerine devam ettiğini belirtirken, füzelerin üsse isabet ettiği noktaları detaylandırdı.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısına karşılık verdiğini duyurmuştu. Bu saldırıda, 2 general dahil 7 İranlı yetkili hayatını kaybetmişti. İran, misilleme yapacağını açıklamış ve 13 Nisan’da İsrail’e karşı saldırı başlatmıştı. İsrail ise saldırıların çoğunu engellemiş olsa da güneydeki askeri üsse bir füzenin isabet ettiğini doğrulamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.