DOLAR 32,5157 0.21%
EURO 34,8836 0.33%
ALTIN 2.441,080,12
BITCOIN 2058962-0,30%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu, Gazze’deki İsrailli Esirlerin Aileleriyle Görüştü
  • Haber444
  • Dünya
  • Netanyahu, Gazze’deki İsrailli Esirlerin Aileleriyle Görüştü

Netanyahu, Gazze’deki İsrailli Esirlerin Aileleriyle Görüştü

ABONE OL
29 Mart 2024 07:01
Netanyahu, Gazze’deki İsrailli Esirlerin Aileleriyle Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu: “Hepsini Geri Getirmekle Yükümlüyüm”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze’deki İsrailli asker esirlerin aileleriyle bir araya geldi. Netanyahu, ailelerin zor zamanlar geçirdiğini bildiğini ve daha önce 123 esiri geri getirdiklerini belirterek, “Hepsini tek tek geri getirmekle yükümlüyüm. Kimseyi orada bırakmayacağım” dedi.

Netanyahu: Gazze Şeridi’ndeki Kontrolü Sürdürüyoruz

Netanyahu, esirleri ordunun saldırılarının devam etmesiyle getirebileceklerini iddia ederek, Gazze Şeridi’nin “kuzeyi ve Han Yunus’ta kontrolü sağladıklarını” ileri sürdü ve Refah’a saldırıya hazırlandıklarını yineledi. Bütün esirlerin evlerine dönmesine ilişkin müzakerelerde bizzat kendisinin ilgilendiğini kaydetti.

Gazze’deki İsrailli Esirlerin Durumu

Gazze Şeridi’nde 134 İsrailli esirin bulunduğu belirtiliyor. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in saldırılarında bugüne kadar 70’ten fazla İsrailli esirin öldüğünü paylaşmıştı. Hamas ve İsrail arasındaki müzakerelerde henüz sonuç alınamadı. Çatışmaların durması için verilen “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ediyor. Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri, hükümeti esirlerin durumlarına kayıtsız kalmakla suçlayarak protesto gösterileri düzenliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.