DOLAR 32,5003 0.06%
EURO 35,1129 0.53%
ALTIN 2.441,800,14
BITCOIN 2043306-1,39%
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Hükümeti Borçları Alarm Veriyor

ABD Hükümeti Borçları Alarm Veriyor

ABONE OL
2 Nisan 2024 12:04
ABD Hükümeti Borçları Alarm Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Borç Problemi 2034’te Daha da Büyüyecek

ABD’de Kongre Bütçe Ofisi’nin (CBO) son tahminlerine göre, ABD hükümetinin borçları alarm verici bir seviyeye ulaşmış durumda. Analizlere göre, ABD’de hükümet borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) oranının 2034’e kadar yüzde 116’ya ulaşabileceği tahmin ediliyor. Bu oran, İkinci Dünya Savaşı döneminden bile daha yüksek.

Biden Yönetiminin Önerileri ve Kongre’nin Rolü

Biden yönetimi, borç sorununu çözmek için faiz giderlerini kontrol altında tutmayı ve bütçe açıklarını azaltmayı hedefliyor. Ancak bu planın hayata geçirilmesi için iki partiye bölünmüş Kongre’nin harekete geçmesi gerekiyor. Cumhuriyetçiler harcama kesintilerini savunurken, Demokratlar faiz oranları ve vergi gelirlerini ön planda tutuyor.

Uzmanların ve Siyasetçilerin Görüşleri

Eski IMF baş ekonomisti Kenneth Rogoff, borç seviyesinin artmaya devam etmesi durumunda zorluklar yaşanacağını belirtiyor. Hazine Bakanı Janet Yellen ve Fed Başkanı Jerome Powell da mali açıdan sürdürülebilir bir yolda kalmanın önemine vurgu yapıyor. Eski Hazine Bakanı Robert Rubin ise ülkenin ‘korkunç bir yerde’ olduğunu ifade ediyor.

ABD’nin Dolar ve Küresel Konumu

ABD doları halen küresel rezerv para birimi olma özelliğini koruyor. Ancak ABD’nin borç krizine girmesi durumunda, bu durum değişebilir. Yatırımcıların ABD Hazine tahvillerine olan güveninin sarsılması, doların konumunu zayıflatabilir ve ABD’nin küresel gücünü etkileyebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.