DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği

ABONE OL
21 Mart 2024 12:05
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Göktaş: Doğal Gaz Desteği Artık Düzenli Olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin artık düzenli hale getirildiğini duyurdu.

Ödemeler Dönemlik Başvuru Gerektirmeyecek

Bakan Göktaş, yapılan açıklamada her ödeme döneminde ayrı başvuru yapma zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti. Ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden vatandaşların başvurularının onaylanmasının ardından düzenli olarak yararlanabileceğini vurguladı.

Toplamda 399 Milyon 947 Bin Lira Ödeme Yapılacak

Bakan Göktaş, 2023 yılında 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin lira ödeme yapılacağını belirtti. Ödemeler, iklim şartlarına göre değişkenlik gösterecek.

Başvuru Şartları Neler?

Destekten faydalanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuru yapması, doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etmesi, ikamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunması, faturanın mesken abone grubuna ait olması ve hak sahipliği kararının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca verilmiş olması gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.