DOLAR 32,4163 0.17%
EURO 34,8208 0.06%
ALTIN 2.400,410,16
BITCOIN 19274813,43%
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Yem Sektörü Türkiye İçin Stratejik Bir Alan”
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Yem Sektörü Türkiye İçin Stratejik Bir Alan”

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Yem Sektörü Türkiye İçin Stratejik Bir Alan”

ABONE OL
20 Nisan 2024 12:05
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Yem Sektörü Türkiye İçin Stratejik Bir Alan”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Yumaklı, Yem Kongresi ve Sergisi Açılışında Konuştu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’nde düzenlenen “15. Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisi”nin açılışında yaptığı konuşmada, yem sektörünün Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yem Üreten İşletme Sayısı ve Üretim Kapasitesi Artıyor

Bakan Yumaklı, yem sektöründe önemli başarıların elde edildiğini belirterek, 2023 yılı sonuna kadar ülkede karma yem üreten işletme sayısının 1624’e yükseldiğini ve üretim kapasitesinin yıllık 34,3 milyon tona ulaştığını açıkladı.

AR-GE Faaliyetleri ve Gıda Güvenliği Politikaları

Bakanlık olarak yem sektöründeki AR-GE faaliyetlerini desteklediklerini belirten Yumaklı, gıda güvenliğini merkeze alan politikalar geliştirdiklerini ve yurt dışına bağımlılığı azaltmak için çalışmaların hızlandığını ifade etti.

Tarımsal Üretim Planlaması ve Hayvancılık Politikaları

Yumaklı, tarımsal üretimde planlı bir şekilde ilerlemek amacıyla yeni düzenlemeler yapıldığını ve hayvancılık politikalarının şubat ayı sonunda açıklandığını belirtti. 2024 yılından itibaren stratejik ürünlerle tarımsal üretim planlamasına geçileceğini söyledi.

Yem Sektöründe Üretime Duyarlılık

Bakan Yumaklı, yem sektöründeki üretime duyarlılığı önemsediklerini ve fiyat artışlarıyla ilgili gereken önlemleri aldıklarını dile getirdi. Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı M.Ülkü Karakuş da birliğin çalışmalarını tanıttı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.