DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20769611,44%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Şimşek: Vergi ve Ekonomiyle İlgili Açıklamalar
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Bakan Şimşek: Vergi ve Ekonomiyle İlgili Açıklamalar

Bakan Şimşek: Vergi ve Ekonomiyle İlgili Açıklamalar

ABONE OL
4 Mart 2024 12:05
Bakan Şimşek: Vergi ve Ekonomiyle İlgili Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Şimşek’ten Vergi ve Ekonomiyle İlgili Önemli Açıklamalar

Vergi Politikası: Bakan Şimşek, vergi konusunda sürpriz olmayacağını belirtti. Vergi istisnaları gözden geçirilecek ancak KDV oranlarında ve kurumlar vergisinde artış olmayacak.

Maliye Politikası: Maliye politikasında enflasyonu yükseltecek bir adım atılmayacağını vurguladı. Bir kur hedeflerinin olmadığını ve Merkez Bankasının piyasaya sadece KKM taahhüdü kapsamında döviz arz ettiğini belirtti.

Türk Lirası Değer Kaybı: Bakan Şimşek, seçim sonrası TL’de değer kaybı beklentilerinin anlamlı olmadığını, Türk Lirasını destekleyen bir politika setinin olduğunu ifade etti. Programın başarılı bir şekilde uygulanması durumunda Türk Lirasının reel olarak değer kaybetmeyeceğini belirtti.

Piyasalar ve Vergi Düzenlemeleri: Şu an için borsayı veya diğer alanları bozacak herhangi bir vergi düzenlemesinin gündemlerinde olmadığını açıkladı. Bütçeden emekliler için bütün imkanların seferber edildiğini ve önümüzdeki yıllarda da devam edileceğini belirtti.

Toplumsal Adalet: Bakan Şimşek, asgari ücretliyi, emekliyi ve memuru enflasyona ezdirmeyeceklerini vurgulayarak ülkenin imkanları arttıkça bunu toplumun bütün kesimleriyle paylaşacaklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.