DOLAR 32,4618 -0.01%
EURO 34,8651 -0.01%
ALTIN 2.433,72-0,04
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denizcilik Krizi Küresel Nakliye Maliyetlerini Artırıyor
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Denizcilik Krizi Küresel Nakliye Maliyetlerini Artırıyor

Denizcilik Krizi Küresel Nakliye Maliyetlerini Artırıyor

ABONE OL
11 Nisan 2024 12:05
Denizcilik Krizi Küresel Nakliye Maliyetlerini Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kriz Nedeniyle Gemi Trafiğinde Önemli Azalma

Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’de “İsrail’le bağlantılı” ticari gemilere saldırılarının ardından denizcilik şirketleri seferlerini askıya alıp rotalarını Ümit Burnu’na çevirince, Kızıldeniz’deki gemi trafiği önemli ölçüde azaldı.

Navlun Oranları ve Nakliye Maliyetlerinde Artış

Uluslararası konteyner taşımacılık şirketleri rotayı değiştirerek seyahat süresini 7 ila 10 gün uzatmayı tercih etti. Bu değişiklik küresel nakliye maliyetlerini artırırken, tedarik zinciri uzmanları kesintinin devam etmesi durumunda küresel tüketici fiyatlarında %2’ye kadar artış olabileceğini tahmin ediyor.

Krizin Etkisi ve Tahminler

Husi saldırıları ve Ukrayna’daki savaşın etkisiyle petrol ve tahıl ticaretindeki deniz taşımacılığı mesafelerinin artması, nakliye maliyetlerini yükseltiyor. Özellikle Kızıldeniz rotasındaki değişiklikler, önemli ekonomik kayıplara neden olabilir. IMF’nin verilerine göre, ticaret hacmi düşen Süveyş ve Panama Kanalları, küresel ticarette büyük bir açığı beraberinde getiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.