DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20797541,51%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fitch Ratings Türkiye Analisti: Türkiye’nin Ekonomi Politika Ekseninde Güven Arttı
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Fitch Ratings Türkiye Analisti: Türkiye’nin Ekonomi Politika Ekseninde Güven Arttı

Fitch Ratings Türkiye Analisti: Türkiye’nin Ekonomi Politika Ekseninde Güven Arttı

ABONE OL
12 Mart 2024 12:05
Fitch Ratings Türkiye Analisti: Türkiye’nin Ekonomi Politika Ekseninde Güven Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Ekonomi Politika Ekseninde Güven Artıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye’nin mevcut ekonomi politika ekseninin daha dayanıklı olduğuna ve politikaların sürdürüleceğine güvenlerinin arttığını belirtti. Morales, geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu ‘B’den ‘B+’ya yükseltmelerinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Makroekonomi Politikalarındaki Tutarlılık Önemli Sonuçlar Doğuruyor

Morales, Türkiye’nin makroekonomi politikalarındaki tutarlılığın dış finansman koşullarında olumlu değişikliklere neden olduğunu vurgulayarak, rezerv seviyelerindeki iyileşme, cari açığın azalması, enflasyon beklentilerinin hafiflemesi gibi faktörlerin Türk ekonomisi için olumlu gelişmeler sağladığını dile getirdi.

Rezervlerdeki İyileşme ve Enflasyon Beklentileri

Morales, Türkiye’nin uluslararası rezerv seviyelerindeki iyileşmenin devam edeceğini belirterek, politikaların sürdürülmesi durumunda uluslararası rezerv kapsamının artacağını ifade etti. Ayrıca, enflasyonun kademeli olarak düşmesinde politikaların etkili olduğunu ve cari açığın düşürülmesi için de tutarlı adımlar atıldığını dile getirdi.

Dolarizasyona Yol Açmayan Politika Değişiklikleri

Morales, Türkiye’de kur korumalı mevduatlardaki düşüşün finansal dolarizasyonu artırmadan gerçekleşmesinin önemli olduğunu belirterek, politika değişikliklerinin etkinliğinin ve dış finansman koşullarındaki iyileşmenin Türkiye için olumlu olduğunu söyledi.

Enflasyon Tahminleri ve Politika Değişikliğinin Etkisi

Enflasyonun Türkiye için temel bir politika zorluğu olduğunu belirten Morales, enflasyonun kontrol altına alınması için istikrarlı ilerleme kaydedildiğini ve bu sürecin devam etmesinin not yükselmesini sağlayacak faktörlerden biri olduğunu vurguladı. Fitch Ratings’in enflasyon beklentisiyle ilgili değerlendirmeleri ve Türkiye’nin enflasyonla mücadelesindeki ilerlemeleri de paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.