DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051851-1,86%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Önemli Mesajlar
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Önemli Mesajlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Önemli Mesajlar

ABONE OL
8 Mart 2024 12:04
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Önemli Mesajlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Ödül Töreni’nde Konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Ödül Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, anlamlı bir yarışmanın gerçekleştirildiğini vurgulayarak katılımcıları tebrik etti.

Depreme Dayanıklı Binaların Önemi

Bakan Şimşek, depreme dayanıklı bina tasarımlarının hayati önemine işaret ederek, “Türkiye büyük bir oranda deprem ülkesi. Depremle yaşamak dışında bir seçeneğimiz yok. Onun için mutlaka dirençli yapıları inşa etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Zorunlu Deprem Sigortası ve Reform Programı

Şimşek, zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin deprem ülkesi olması nedeniyle sigortaların yapılması gerektiğini belirtti. 2024 için bir reform programlarının olduğunu açıklayan Şimşek, mevcut sigortanın kapsamını genişletmek için adımlar atılacağını söyledi.

İklim Değişikliği ve Zorunlu Afet Sigortası

Bakan Şimşek, iklim değişikliğinin önemine de vurgu yaparak, şehirlerin afetlere karşı dirençli olması gerektiğini belirtti. İklim krizine hazırlık olarak 2024’te zorunlu afet sigortasını getirmeyi düşündüklerini ve bu sigortanın deprem sigortasının kapsamını genişleterek ülkenin sigortacılık oranını artırmayı hedeflediklerini aktardı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Destek

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli de deprem risklerine dikkat çekmek ve gençlerin güvenli binalar inşa etmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın önemine değindiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.