DOLAR 32,4080 -0.08%
EURO 34,8734 0%
ALTIN 2.431,74-0,13
BITCOIN 20771921,42%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı’ndan Restoran ve Kafelere Servis Ücreti Uyarısı
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı’ndan Restoran ve Kafelere Servis Ücreti Uyarısı

Ticaret Bakanlığı’ndan Restoran ve Kafelere Servis Ücreti Uyarısı

ABONE OL
7 Nisan 2024 12:04
Ticaret Bakanlığı’ndan Restoran ve Kafelere Servis Ücreti Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Servis Ücreti Tarife ve Fiyat Listesinde Gösterilmeli

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde servis ücreti veya herhangi bir isim altında ücret alınması durumunda bu ücretin tarife ve fiyat listesinde açıkça gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde, tarife ve fiyat listelerinin iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir şekilde asılması zorunlu hale getirildi.

Denetimler Devam Ediyor

Bakanlık, aynı yönetmelik kapsamında servis ücreti gibi ek ücretlerin de tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bu kurala uymayan işletmelere cezai yaptırım uygulanacağını açıkladı.

İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü tarafından bir kafe zincirine ait iş yerinde yapılan denetimde, fiyat listesinde eksiklikler tespit edilmesi ve servis ücretinin gizlice alınması durumunda 834 bin 48 lira idari para cezası kesildiği bildirildi.

Bakanlık, fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetimlerin 2024 yılında da artarak devam edeceğini duyurdu. Herhangi bir aykırılık durumunda ise 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.