DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Emekliler için Endişe Verici Durum!

Türk Emekliler için Endişe Verici Durum!

ABONE OL
3 Mart 2024 12:04
Türk Emekliler için Endişe Verici Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Küresel Emeklilik Endeksi’nde Sondan İkinci

Emekliler, 10 bin liralık en düşük emekli maaşı ile yoksulluğa terk edilirken 44 ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göre Türk emekliler neredeyse ‘yaşayamayacak’ durumda. ABD’li şirket Natixis Investment, Türkiye’deki emeklilerin, diğer ülkelerdekine kıyasla gelir ve yaşam kalitesi bakımından ne kadar geride kaldığını ortaya çıkaran bir araştırma yayımladı. Türkiye, yüzde 36 ile 44 ülke arasında sondan ikinciliği paylaştı.

Emeklilerin Gelir Bakımından Dünya Sonuncusu

Endeks hesaplanırken kullanılan alt başlıklara bakıldığında, Türkiye’deki emekliler, gelir bakımından dünya sonuncusu oldu. Türkiye’deki emeklilerin finansal gelir puanı yüzde 47 olurken, Rusya ve Yunanistan yüzde 49 ile Türkiye’yi takip etti.

Yaşam Kalitesi Bakımından Avrupa’da Son Sırada

Türk emekliler, yaşam kalitesi bakımından Avrupa’da son sırada yer alıyor. Türkiye, emeklilerin yaşam kalitesinde yalnızca Hindistan’ı geçebildi. Türk emeklilerin ölçülen yaşam kalitesi sadece yüzde 25 olarak belirlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.