DOLAR 32,4534 -0.12%
EURO 34,8087 -0.49%
ALTIN 2.445,010,38
BITCOIN 20697180,92%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kasapoğlu’ndan Açıklama Geldi

Bakan Kasapoğlu’ndan Açıklama Geldi

ABONE OL
5 Mart 2023 12:53
Bakan Kasapoğlu’ndan Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde yaşanan deprem faciasıyla ilgili birlik ve beraberlik çağrıları artıyor. Tüm siyasiler ve ünlüler açıklama yapıyor. Bu konuda Bakan Kasapoğlu’ndan açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada felaketin yaralarını dayanışmayla sarabileceğimize inandığını, provokasyona da Türk milletinin izin vermeyeceğini belirtti.

Tarihin En Büyük Felaketlerinden Birini Yaşadığımız Bu Dönemde

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemiz ve milletimiz, tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bu dönemde, devlet ve millet olarak el ele vermiş ve yaralarımızı sarmak için kararlı bir irade göstermiştir. Son üç hafta, bu toprakların sadece iyi günleri paylaşmadığını, aynı zamanda kötü günlerde birlikte çıkabileceğini göstermiştir. Büyük felaketin ilk anından itibaren, spor dünyası da tek bir kalp olarak hareket etmiştir. Spor, bu zorlu dönemde insanları birleştiren bir köprü görevi görmüştür. Spor camiası, gönülleri birleştiren iyilik yarışına dahil olmuş, takım renkleri veya armaları hiç fark etmeden birlikte hareket etmiştir. Bu tutum, sporun temelinde dostluk ve kardeşlik olduğunu, rekabetin yanı sıra birleştirici bir güce sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemizin bu birlik ruhuna ve sporun iyileştirici gücüne, depremin yaralarını sarmaya devam ettiğimiz süreçte daha fazla ihtiyacı olacaktır. Ancak, her zor dönemde olduğu gibi, bu büyük felakette de bazı çıkar grupları provokasyonlara girişmişlerdir. Spor sahaları siyasi arenalar değildir ve joybet spor müsabakaları siyasi propaganda yapmak için kullanılamaz. Sporun siyasete alet edilmesi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozma amacı taşımaktadır. Bu acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmaya devam edeceğiz. Kamu, özel sektör, sivil toplum ve millet olarak bir araya gelerek, zor günleri birlikte aşacağız. Provokasyonlara izin verilmeyecektir.

Zaten tüm kulüpler ve gerçek sporseverler, bu misyonu başarıyla yerine getirerek, 85 milyona güç veren birliktelikler kurmuşlardır. Sporun birleştirici gücü, özellikle zor ve sıkıntılı günlerde daha da önemlidir ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu Kimdir?

Kulüpler Birliği’nden gelen birlik ve beraberlik çağrısının ardından Bakan Kasaoğlu’nun açıklaması da sporun tüm paydaşlarının felaketin yaralarını sarması açısından birlik olması konusunda büyük bir önem taşıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir? Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk siyasetçi ve spor yöneticisidir. Kendisi şu anda Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapmaktadır. 1976 yılında Amasya’nın Merzifon ilçesinde doğan Kasapoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Siyasi kariyerine Refah Partisi’nin gençlik kollarında başlayan Kasapoğlu, daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçerek siyasi çalışmalarını bu parti bünyesinde sürdürmüştür. Spor yöneticiliği alanında da aktif olan Kasapoğlu, 2005-2012 yılları arasında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Ayrıca Türkiye Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyesi olarak da görev almıştır. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanmıştır.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde yaptıklarıyla herkesin takdirini topladı. Kasapoğlu’nun katkılarıyla ligimizin marka değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı. Aynı zamanda Bakan Kasapoğlu’nun gençler ve çocukların spor etkinliklerine daha kolay erişmelerine yönelik çalışmaları da takdir topladı. Kasapoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamadan sonra ülkemizde sproun paydaşları, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş dahil 10 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak amacıyla kampanyalar başlatma fikrini harekete geçirdi. Yakın zamanda tüm spor kulüplerinin ortak katılımıyla bir kampanya düzenlenmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.