DOLAR 32,5096 0.21%
EURO 34,9558 0.35%
ALTIN 2.435,37-0,12
BITCOIN 2037505-1,59%
Mersin
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Can Bartu: Türk Sporunun Unutulmaz İsmi

Can Bartu: Türk Sporunun Unutulmaz İsmi

ABONE OL
11 Nisan 2024 16:07
Can Bartu: Türk Sporunun Unutulmaz İsmi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok Yönlü Bir Sporcu: Can Bartu

Can Bartu, Türk sporunun önemli figürlerinden biri olarak Fenerbahçe kulübü için hizmet veren ve futbol ile basketbol alanında başarılar elde etmiş bir sporcu olarak anılmaktadır. 1936 yılında İstanbul’da doğan Bartu, spor kariyerine Fenerbahçe’nin genç takımlarında basketbol oynayarak başlamıştır.

İki Branşta Başarılar

Bartu, Türk spor tarihinde futbol ve basketbol alanlarında önemli başarılara imza atmış ender sporculardan biridir. Hem milli takımda hem de Fenerbahçe’de futbol ve basketbol müsabakalarında boy göstermiş ve unutulmaz anılara sahip olmuştur.

Avrupa’da İlkler ve Ödüller

İtalya’da Fiorentina ve Lazio formaları giyen Bartu, Avrupa kupaları finallerine ulaşan ilk Türk futbolcu olma başarısını göstermiştir. “Sinyor” lakabıyla anılan Bartu, Türk futbolunun uluslararası alandaki temsilcilerinden biri olmuştur.

Sporcu ve Yazar: Can Bartu

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra spor yazarlığına adım atan Bartu, futbol camiasında ve taraftarlar arasında sevgiyle anılmıştır. Özellikle, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki dostluğu simgeleyen jestleri unutulmazdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.