DOLAR 32,5315 0.1%
EURO 35,0083 -0.09%
ALTIN 2.435,72-0,01
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kupaya ulaşan takımlar bir sonraki

Kupaya ulaşan takımlar bir sonraki

ABONE OL
10 Haziran 2022 12:56
Kupaya ulaşan takımlar bir sonraki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Avrupa Kupası’na katılma hakkı elde edecek. Hatta 120 dakika sonra Sivasspor kazandı. 2 yıldır Avrupa’da mücadele eden Yiğidolar, seriyi 3 yıla çıkardı.

önemli gelir

Kırmızı-beyazlı takımlar, Avrupa Ligi play-off’larında bir sonraki tura katılacak. Kupa 2 kura çekimi 1 Ağustos’ta yapılacak. İlk tur 18 Ağustos’ta, ikinci tur ise 25 Ağustos’ta yapılacak. Rıza Çalımbay için grupta kalmak için tek seferde bir tur yeterli. Ayrıca Yiğido grupta kalırsa iyi bir miktar para alacak. Başarılı olursa Sivasspor 3,7 milyon euro kazanacak.

Son iki sezondur ligde başarılı olan Sivasspor, geçtiğimiz yıl Avrupa Ligi’nde sezonun ilk konuşma liginde ülkemizi temsil ettiği Avrupa yolunda ilerliyor.

Sivas ve Çalımbay!

54 puanla 10. olan Yiğido, Ziraat Türkiye Kupası’nda aradığını buldu. Finale kadar; Sivasspor finalde Ankaragücü, Bandırmaspor, Fatih Karagümrük ve belugabahis Alanyapsor’u nakavt ederken; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor engelleri aşan Keserispor’u devirdi. Çalimbay’ın öğrencileri finalde sarı-kırmızılı takımı mağlup etti. Ancak bu şampiyonluğun Sivas için çok özel bir anlamı var! Yiğido, 55 yıllık tarihinde ilk kez kupayı kazandı. Teknik direktör Rıza Calimbe de kariyerinde ilk kez kupayı kazandı. Sivas ise bir sonraki Avrupa Ligi’nde oynama hakkını kazandı.

‘Başarmalıyız’

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kupa heyecanını duyduğunu belirterek, “Çok keyifli ve keyifli bir maçtı. En büyük hedeflerimizden biriydi. Sivasspor’un kupası yoktu ve finale bile kalamadılar. Zorundaydık 3 yıldır buradayım 3 yıldır Avrupa’dayız Anadolu takımı için çok önemli çok bütçemiz yok oyuncu alma şansımız yok Daha fazla Bütçemiz varsa şartlar değişebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.