DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044112-2,45%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Komisyonu Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yönergesi Yayınladı
  • Haber444
  • Teknoloji
  • Avrupa Komisyonu Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yönergesi Yayınladı

Avrupa Komisyonu Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yönergesi Yayınladı

ABONE OL
7 Şubat 2024 19:10
Avrupa Komisyonu Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yönergesi Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Komisyonu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Yönerge Yayınladı

2022’de Avrupa Komisyonu, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi için bir yönerge teklifi yayınladı. Bu teklif, Avrupa Konseyi ve Parlamento tarafından da kabul edildi. Bu yönerge, aile içi şiddeti önlemek ve kadınlara yönelik şiddeti durdurmak için önemli adımlar atmayı amaçlamaktadır.

Farklı Türlerdeki Siber Şiddet Suç Sayılacak

Yönergeye göre, farklı türlerdeki siber şiddet de suç sayılacak. Bu, yapay zeka tarafından oluşturulan deepfake’lerin de dahil olduğu mahrem görüntülerin rıza dışı paylaşılmasını kapsamaktadır. Siber takip, çevrimiçi taciz, kadın düşmanı nefret söylemi ve istenmeyen çıplak fotoğrafların gönderilmesi de ceza gerektiren suçlar olarak kabul edilecektir.

Avrupa Komisyonu, duyurusunda “Çevrimiçi şiddetin hızla yayılması ve dramatik etkisi göz önüne alındığında bu, ele alınması gereken acil bir konudur” diye belirtti.

Deepfake Görüntüleri Avrupa Komisyonu’nu Harekete Geçirdi

AB yetkililerine göre, Taylor Swift’in yüzünün kullanıldığı pornografik deepfake görüntülerin yakın zamanda yayılması, Avrupa Komisyonu’nun bu yönergede ilerlemeye teşvik edildiğini göstermektedir. Bu olayda, görüntüler viral hale geldikten sonra müzisyenin adına yönelik aramaları geçici olarak engellemek zorunda kalınmıştır.

Kadınları Koruma Çalışmaları Önemli

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Věra Jourová, “Kadınları aşağılamanın en son iğrenç yolu, yapay zeka tarafından oluşturulan mahrem görüntülerin birkaç dakika içinde herkes tarafından paylaşılması. Bu tür fotoğraflar yalnızca pop yıldızlarına değil, iş yerinde veya evde bunun deepfake olduğunu kanıtlamak zorunda kalan her kadına büyük zarar verebilir” diyerek tehlikelere dikkat çekti.

Avrupa Komisyonu’nun bu yönergesi, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Kadınları korumak ve bu tür suçları önlemek için daha fazla çalışmanın gerekliliği vurgulanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.