DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsveç’teki Üniversitede Yılların Eseri Araştırma Örnekleri Yok Oldu
  • Haber444
  • Teknoloji
  • İsveç’teki Üniversitede Yılların Eseri Araştırma Örnekleri Yok Oldu

İsveç’teki Üniversitede Yılların Eseri Araştırma Örnekleri Yok Oldu

ABONE OL
6 Şubat 2024 19:11
İsveç’teki Üniversitede Yılların Eseri Araştırma Örnekleri Yok Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Noel Tatili Sırasında Dondurucu Bozulmasıyla Büyük Kayıp

Stockholm’deki Karolinska Enstitüsü’nde yıllardır yapılan bir araştırmanın örnekleri, Noel tatilinde meydana gelen bir olay sonucu kayboldu. Üniversiteye ait olan dondurucularda eksi 190 derecede saklanan araştırma örneklerinin tamamı kayboldu.

Kaybın Önemli Sonuçları Olabilir

Üniversite dekanı Matti Sällberg, “Bu olayın Noel arifesinden hemen önce gerçekleşmesi, muhtemelen yılın en kötü zamanında olması anlamına geliyor” şeklinde konuştu. Sällberg, örneklerin içerisinde lösemi tedavisinde kullanılan bazı örneklerin 30 yıllık olduğunu belirtti. Bu kaybın, önemli bilimsel çalışmalara ve ilaç geliştirme süreçlerine ciddi etkileri olabilir.

500 Milyon Kronluk Bir Değer Kaybı

Üniversite, polise olayı bildirirken, kaybolan örneklerin yaklaşık 500 milyon kron (yaklaşık 1,5 milyar TL) değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu araştırma örneklerinin yok olmasıyla birlikte, yıllar süren emek ve maddi kaynaklar da boşa gitmiş oldu.

Sabotaj İhtimali de Araştırılıyor

Olayın nasıl gerçekleştiği henüz tam olarak bilinmese de, sabotaj ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. Üniversite yetkilileri, olayın detaylarını araştırmak ve sorumluları bulmak için titizlikle çalışıyor.

Karolinska Enstitüsü, Nobel Tıp Ödülü’nü Seçen Kurum

Karolinska Enstitüsü, dünyaca ünlü Nobel Tıp Ödülü’nü seçen kurum olarak da bilinmektedir. Bu kaybın, üniversitenin itibarına da zarar verebileceği düşünülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.