DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044112-2,45%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

STM, Türk Denizaltılarının Modernizasyonunda Önemli Bir Rol Oynuyor
  • Haber444
  • Teknoloji
  • STM, Türk Denizaltılarının Modernizasyonunda Önemli Bir Rol Oynuyor

STM, Türk Denizaltılarının Modernizasyonunda Önemli Bir Rol Oynuyor

ABONE OL
22 Şubat 2024 19:09
STM, Türk Denizaltılarının Modernizasyonunda Önemli Bir Rol Oynuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

STM-ASELSAN-ASFAT-HAVELSAN İş Ortaklığıyla Yapılan Sözleşme İmzalandı

Türk Savunma Sanayii şirketi STM, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Türk Deniz Kuvvetleri’nin denizaltılarının modernizasyonunda görev alıyor. Denizaltı Filosu Komutanlığı’nın Preveze ve Gür sınıfı denizaltılarında önemli bir kilometre taşına imza atan STM, 17 Ocak’ta STM-ASELSAN-ASFAT-HAVELSAN İş Ortaklığıyla SSB arasında yeni bir sözleşme imzaladı.

Projenin 6 Yılda Tamamlanması Planlanıyor

İlk aşamada Gür sınıfı denizaltıların seyir, makine ve muhabere sistemlerinin modernizasyonunu hedefleyen projenin, STM’nin sistem tedarik ve platform entegrasyonu sorumluluğunda 6 yılda tamamlanması planlanıyor. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, şirketin denizaltı tasarımı, inşa ve modernizasyonunda önemli görevler üstlendiğini belirterek, Türk Denizaltılarını en gelişmiş sistemlerle donatma çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

STM’nin Denizaltı Projelerindeki Başarıları

STM, Türk Donanması’nın denizaltı modernizasyon ve inşa projelerinde önemli rol oynamaktadır. Şirket, Ay sınıfı denizaltıların modernizasyonunu başarıyla tamamlamış ve Preveze sınıfı denizaltıların modernizasyonunda da pilot ortak olarak görev almaktadır. Ayrıca, Agosta 90B Khalid sınıfı denizaltıların modernizasyonu ve Yeni Tip Denizaltı İnşa Projesi’nde de STM önemli bir yere sahiptir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.