DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla Fabrika İşçilerine Zam Yaptı

Tesla Fabrika İşçilerine Zam Yaptı

ABONE OL
8 Şubat 2024 19:13
Tesla Fabrika İşçilerine Zam Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk’ın Şirketi Tesla, Ücretleri Güncelledi

Elektrikli araç piyasasının önde gelen isimlerinden Tesla, SpaceX ve Neuralink’in sahibi Elon Musk’ın bir diğer şirketidir. Yeni yıl itibariyle Tesla, fabrika çalışanlarının saat başına aldığı ücretleri güncelledi ve bu değişiklikleri açıkladı.

Aralık Ayında Açıklanan Yeni Maaş Kuralları

Geçen ay ABD genelinde fabrika işçilerinin ücretlerini artıran şirket, dahili belgelere göre aralık ayında açıklanan ve 8 Ocak’ta uygulanmaya başlanan yeni maaş kurallarına göre çalışanlarına saat başına 22 ila 39 dolar arasında ödeme yapmaktadır.

Ücretler Bölgeye Göre Farklılık Gösteriyor

Tesla, maaş kademelerini her bölgedeki yaşam maliyetine göre üç bölgeye ayırıyor. Tesla’nın Austin, Texas ve Sparks, Nevada’daki fabrikaları en düşük ücreti alırken; Fremont ve Palo Alto’daki tesisleri en yüksek ücreti almaktadır. Ayrıca, Kaliforniya’daki işçiler devletin zorunlu kıldığı saat başına 16 dolarlık asgari ücreti alırken, Nevada ve Teksas’ta sırasıyla saat başına 10,25 dolar ve 7,25 dolar asgari ücret verilmektedir.

Tesla Fabrika İşçilerinin Ücret Kademesi

Tesla, fabrika işçilerini yedi seviyeye ayırarak ücretlendirme yapmaktadır. Örneğin, Fremont fabrikasındaki Seviye 1’deki işçiler yeni ücret yapısı kapsamında saat başına 25,25 dolar alırken, Seviye 7’deki işçilere 35,50 dolar ödenmektedir. En düşük ücret alan bölgelerdeki Seviye 1 çalışanları saat başına 22 dolar kazanmaktadır.

İkramiye ve Performansa Dayalı Bonuslar

Tesla’nın sızan belgelerine göre çalışanlar, performanslarına ve Tesla’nın genel sonuçlarına göre her altı ayda bir ücret seviyeleri arasında geçiş yapma hakkına sahiptir. Ayrıca, çalışanlar ocaktan hazirana ve temmuzdan aralık ayına kadar olan performans dönemlerinin sonunda her altı ayda bir ikramiye alma hakkına sahiptir. Bonuslar, çalışanların performansına göre belirlenen Siber Cüzdan adı verilen bir sistem üzerinden verilmektedir.

Tesla’nın Diğer Şirketlerden Farkı

Tesla, ABD’de 140 binden fazla çalışana sahip olan bir şirkettir ve son aylarda maaşları artıran birkaç şirketten biridir. Toyota ve Hyundai gibi diğer otomotiv şirketleri de ABD fabrikalarındaki ücretleri artırmışlardır. Bununla birlikte, Tesla sendika baskısıyla da karşı karşıyadır. UAW Başkanı Shawn Fain, Tesla’nın Fremont Fabrikası’ndaki çalışanların zaten bir UAW organizasyon komitesi oluşturduğunu belirtmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.