DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2034235-3,12%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’nin skandal duyurusunda Türkiye detayı tepki çekti
  • Haber444
  • Dünya
  • ABD’nin skandal duyurusunda Türkiye detayı tepki çekti

ABD’nin skandal duyurusunda Türkiye detayı tepki çekti

ABONE OL
12 Mart 2020 11:33
ABD’nin skandal duyurusunda Türkiye detayı tepki çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada bir çok ülkede koronavirüs paniği yaşanırken ülkeler seyahat kısıtlaması getiriyor, ABD ise Türkiye’ye kısıtlama olmamasına rağmen İstanbul’daki bir caminin resimlerini kullanması tepkilere neden oldu.

ABD’nin seyahat kısıtlaması kararı Türkiye’yi kapsamazken, NYT’nin haberinde İstanbul’dan bir cami fotoğrafının kullanılması büyük tepki çekti.

ABD, koronavirüs salgını nedeniyle önlemlerini artırdı. Başkan Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alacaklarını açıkladı. Trump, İngiltere ve Türkiye’nin ise seyahat yasağından muaf tutulduğunu bildirdi.

TÜRKİYE İÇİN KİRLİ ALGI OPERASYONU

Seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler arasında Türkiye bulunmazken, ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, algı operasyonuna soyundu.

İSTANBUL’DAN CAMİ FOTOĞRAFI KULLANDILAR

NYT’nin internet sitesinde, “ABD, Avrupa’dan çoğu seyahati askıya aldı” başlığıyla verilen haberin fotoğrafında, İstanbul’dan bir cami yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD’nin koronavirüse karşı aldığı uçuş yasağını Türkiye fotoğrafını kullanarak servis eden New York Times’a tepki gösterdi. Varank, “Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.