DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2,20%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiliz Prenses Kate’in Özel Tıbbi Dosyasına İzinsiz Erişim Girişimi
  • Haber444
  • Dünya
  • İngiliz Prenses Kate’in Özel Tıbbi Dosyasına İzinsiz Erişim Girişimi

İngiliz Prenses Kate’in Özel Tıbbi Dosyasına İzinsiz Erişim Girişimi

ABONE OL
21 Mart 2024 07:01
İngiliz Prenses Kate’in Özel Tıbbi Dosyasına İzinsiz Erişim Girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiliz Gazetesi Daily Mirror’ın Haberine Göre

İngiliz gazetesi Daily Mirror’ın ulaştığı bilgilere göre, prensesin sağlık durumuyla ilgili net açıklamalar yapılmamış olmasına rağmen, ameliyat geçirdiği The London Clinic’te çalışan 3 personel, prensese ait özel tıbbi kayıtlara ulaşmaya çalıştı.

Olayın Detayları

Prenses Kate’in klinikten taburcu edildiği 29 Ocak’ta gerçekleştiği iddia edilen olayın ardından klinik kendi iç soruşturmasını başlatırken, Bilgi Komisyonu Ofisi (IOC) da inceleme başlattı. Ayrıca, Londra Metropolitan Polisinin de olayla ilgili inceleme başlatabileceği belirtiliyor.

Gizlilik Endişeleri

Prenses Kate’in dosyasına ulaşma girişimi, aynı klinikte aynı günlerde ameliyat olan Kral Charles’ın bilgilerinin güvenliği sorusunu da gündeme getirdi. Ancak hastane kaynakları, Kral Charles’ın dosyasıyla ilgili bir risk olmadığını belirtti.

Önemli Hatırlatma

İngiltere’de hastalara ait tıbbi kayıtlar, hastanın rızası olmadan görülemez ve paylaşılamaz. Kayıtların izinsiz bir şekilde erişilmesi ve paylaşılması suç sayılmaktadır.

Son Gelişmeler

Prenses Kate’in sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada çıkan spekülasyonlar arasında, hatta hayatını kaybettiği söylentilerine kadar varan iddialar bulunmaktadır. Prenses Kate, son olarak 18 Mart’ta Windsor kentinde alışveriş yaparken görüntülendi ve bu görüntüler sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.