DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050665-2,29%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Dışişleri Bakanı BM Genel Sekreterini Sert Şekilde Eleştirdi
  • Haber444
  • Dünya
  • İsrail Dışişleri Bakanı BM Genel Sekreterini Sert Şekilde Eleştirdi

İsrail Dışişleri Bakanı BM Genel Sekreterini Sert Şekilde Eleştirdi

ABONE OL
24 Mart 2024 07:00
İsrail Dışişleri Bakanı BM Genel Sekreterini Sert Şekilde Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddialar ve Suçlamalar

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i sert bir dille eleştirdi. Katz, Guterres’in Gazze’deki insani durum için İsrail’i suçladığını ve teröristlerle işbirliği yaptığını iddia ettiği UNRWA’yı kınamadığını belirtti.

Açıklamalar ve Tepkiler

Bakan Katz, Guterres’in terörü cesaretlendirdiğini savunarak BM’yi Yahudi ve İsrail karşıtı bir yapıya dönüştüğünü iddia etti. ABD Kongresinin UNRWA fonunu durdurmasıyla Guterres’in güvenini kaybettiğini savundu.

BM Genel Sekreteri’nin Tepkisi

Guterres, insani yardımların Gazze’ye ulaşması ve esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunarak ateşkes çağrısında bulundu. Ancak Katz, Guterres’i UNRWA’nın terör kolu haline geldiğini öne sürerek suçladı.

Uluslararası Tepkiler ve Durum

İsrail’in UNRWA’ya yönelik suçlamaları kanıtlayamaması sonucunda Avustralya, Kanada, İsveç ve AB gibi ülkeler Ajans’ı finanse etmeye devam edeceğini açıkladı. ABD Kongresinden geçen geçici bütçe tasarısıyla UNRWA’nın fonu Mart 2025’e kadar durduruldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.