DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048738-1,76%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Moskova’daki Terör Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı
  • Haber444
  • Dünya
  • Moskova’daki Terör Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı

Moskova’daki Terör Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı

ABONE OL
26 Mart 2024 07:01
Moskova’daki Terör Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tacik Saldırganlar Türkiye’ye Geldi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, DEAŞ’ın üstlendiği Moskova’daki terör saldırısını gerçekleştiren Tacik saldırganlardan ikisinin uzun süredir Moskova’da ikamet ettiği belirlendi. Ancak Rusya’daki ikamet sürelerini uzatmak için ülkeden çıkış yapmaları gereken saldırganlar, Türkiye’yi tercih etti. Coğrafi yakınlık ve ambargolar nedeniyle Türkiye’ye gelen saldırganların haklarında arama kaydı bulunmuyordu.

Saldırganlar Rusya’da Radikalleşti

Saldırganlardan Shamsidin Fariduni’nin İstanbul’a gelerek bir otelde kaldıktan sonra Rusya’ya döndüğü belirlendi. Diğer saldırgan Saidakram Rajabalizoda ise Türkiye’ye gelip bir süre kaldıktan sonra Fariduni ile aynı uçakla Moskova’ya döndü. Güvenlik kaynakları, saldırganların Rusya’da radikalleştiğini ve Türkiye’deki sürelerinin radikalleşme için yeterli olmadığını değerlendirdi.

DEAŞ’ın Türkiye’deki Faaliyetleri

Rusya’nın başkenti Moskova’daki terör saldırısını DEAŞ üstlenmişti. Güvenlik kaynakları, DEAŞ’ın son dönemde Horasan Vilayeti kolunun saldırılarını aynı coğrafya üzerinde gerçekleştirdiğini belirtti. Türkiye, DEAŞ’ın en fazla hedef aldığı ülkelerden biri konumunda. Son olarak Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde gerçekleşen saldırının ardından DEAŞ’a karşı operasyonlar düzenlendi. Güvenlik kaynakları, PKK, DEAŞ ve El Kaide gibi örgütlerle mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

DEAŞ’ın Diğer Saldırıları

DEAŞ’ın Horasan Vilayeti, İran ve Afganistan’da da saldırılar gerçekleştirmişti. İran’ın Kirman kentinde düzenlenen saldırıda 84 kişi hayatını kaybetmişti. Afganistan’ın Kabil kentindeki saldırıda ise 3 kişi yaşamını yitirmişti. DEAŞ’ın bölgedeki faaliyetleri geniş kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.