DOLAR 32,3628 -0.38%
EURO 34,7115 -0.32%
ALTIN 2.389,66-1,35
BITCOIN 18982011,19%
Mersin
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DİSK’e Bağlı Birleşik Metal-İş Üyeleri Mersen İşçileriyle Dayanışma İçin Grevde
  • Haber444
  • Ekonomi
  • DİSK’e Bağlı Birleşik Metal-İş Üyeleri Mersen İşçileriyle Dayanışma İçin Grevde

DİSK’e Bağlı Birleşik Metal-İş Üyeleri Mersen İşçileriyle Dayanışma İçin Grevde

ABONE OL
19 Nisan 2024 12:04
DİSK’e Bağlı Birleşik Metal-İş Üyeleri Mersen İşçileriyle Dayanışma İçin Grevde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçilerin Sendika ve Toplu Sözleşme Hakları İçin Mücadelesi

Fransız menşeli Mersen İstanbul Sanayi Ürünleri A.Ş’de Birleşik Metal-İş sendikasına bağlı işçiler, 2022 yılında yetki aldıkları süreçte işverenle toplu sözleşme görüşmeleri için masaya oturma taleplerini iletti. Ancak işveren, sendikayla görüşmelere katılmayarak 4 işçiyi işten çıkardı.

Sendika Düşmanı Uygulamalar

4 İşçi İşten Atıldı: İşveren, sendikanın toplu sözleşme taleplerini reddederek üyeleri yıldırmaya çalıştı. Şubat ayında 4 işçiyi işten çıkararak sendika düşmanlığını bir adım ileri taşıdı. Sendikadan yapılan açıklamada, işverenin sendikal örgütlülüğe tahammülsüzlüğünün altı çizildi. İşçiler, demokratik tepkilerini göstererek yasal haklarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Mersen İşçilerinin Direnişi

Mersen işçileri, yaklaşık 2 yıldır sendika ve toplu sözleşme hakları için mücadele ediyorlar. Ancak işveren, dialog çağrılarına olumsuz yanıt vererek sendikalaşma hakkını tanımamakta direniyor. İşçiler, haklarına sahip çıkmak ve dayanışmayı güçlendirmek adına grev kararı aldılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.