DOLAR 32,4946 -0.01%
EURO 34,9729 -0.18%
ALTIN 2.438,940,12
BITCOIN 20980100,11%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Vazgeçin ki emekçiler size saygı göstersin’

‘Vazgeçin ki emekçiler size saygı göstersin’

ABONE OL
9 Kasım 2020 16:03
‘Vazgeçin ki emekçiler size saygı göstersin’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’te görüşmeleri devam eden ve işçi sendikalarıyla muhalefet tarafından çalışma rejiminde esnekleşmeyi, kuralsızlaşmayı ve güvencesizleşmeyi kural haline getirmesi nedeniyle eleştirilen “istihdam paketine” karşı Türk-İş basın açıklaması gerçekleştirdi.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – Meclis’te görüşmeleri devam eden ve işçi sendikalarıyla muhalefet tarafından çalışma rejiminde esnekleşmeyi, kuralsızlaşmayı ve güvencesizleşmeyi kural haline getirmesi nedeniyle eleştirilen “istihdam paketine” karşı Türk-İş  basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk-İş Genel Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Türk Metal Sendikası bayraklarıyla katılırken TÜMTİS üyeleri de “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganıyla yürüyüş yaparak geldi.

Türk-İş önünde “Kıdem tazminatımızın budanmasına izin vermeyeceğiz”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın” yazılı dövizler taşıyan işçiler adına açıklamayı Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer yaptı. “Bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce Hak-İş ve DİSK ile ortak çalışma yaptık. ‘Esnek çalışmaya hayır’ dedik. Yaptığımız ortak açıklama ile Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik” diyen Biçer dayanışma mesajı verdi.

Düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere seslenen Biçer şöyle konuştu:

“Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Vazgeçin ki zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin.”

Akşam saatlerinde ülke genelinde mesai çıkışında alışlarla Meclis’te görüşülen paketi protesto edeceklerini belirten Biçer, “Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi  herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.