DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırıkkale’li Kadının İyi Huylu Miyom Ameliyatı Sonrası İleriye Dönük Umudu
  • Haber444
  • Sağlık
  • Kırıkkale’li Kadının İyi Huylu Miyom Ameliyatı Sonrası İleriye Dönük Umudu

Kırıkkale’li Kadının İyi Huylu Miyom Ameliyatı Sonrası İleriye Dönük Umudu

ABONE OL
11 Mart 2024 15:06
Kırıkkale’li Kadının İyi Huylu Miyom Ameliyatı Sonrası İleriye Dönük Umudu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Doğum Uzmanına Başvurduğunda Rahim Kaynaklı Büyük Bir Miyom Saptandı

Kırıkkale’de yaşayan Azize Bayraktar, rahatsızlığı nedeniyle kadın doğum uzmanına başvurduğunda ultrason ve MR sonuçlarında rahim kaynaklı büyük bir miyom tespit edildi. Ankara’da özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyonla Bayraktar’ın rahim ve yumurtalıkları korunarak kitle başarıyla çıkarıldı.

“Kilo Aldığını ve Ödem Olduğunu Zannediyordu”

Hastanın şikayetleri üzerine yapılan muayene ve ultrasonda kasık bölgesinden mideye kadar uzanan devasa bir kitleye rastlandı. Doktorlar, derhal ameliyat önererek 2 Mart’ta başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler. Zorlu bir operasyon olan bu işlem sırasında hastanın çocuk isteği de göz önünde bulunduruldu.

İyi Huylu Miyom Ameliyatının Ardından Umutsuz Değil

Ameliyat sonrasında Bayraktar’ın günlük yaşantısına hızlıca döndüğünü belirten doktor, patoloji sonucunda kötü bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. İyi huylu olsa da miyomların doğurganlığı tehdit edebileceğini vurgulayan doktor, kadınların müphem şikayetlerini dikkate alarak jinekologa başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Ameliyatla çıkarılan kitle 40 santimetre uzunluğunda ve 4 bin 920 gram ağırlığındaydı. Hasta, ameliyat sonrası umutlu bir şekilde ileride anne olmayı planladığını belirtti. Bayraktar, doktoruna güvendiğini ve ameliyatından sonra kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.