DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yoğun Bakım Doluluk Oranları Normale Döndü
  • Haber444
  • Sağlık
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yoğun Bakım Doluluk Oranları Normale Döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yoğun Bakım Doluluk Oranları Normale Döndü

ABONE OL
13 Şubat 2024 15:06
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yoğun Bakım Doluluk Oranları Normale Döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hastanelerdeki Yoğun Bakım Doluluk Oranları Azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarının normale döndüğünü belirtti. Bakan Koca, Türkiye genelindeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71 olduğunu, İstanbul için ise yüzde 71 olduğunu ifade etti. Bunun birkaç hafta öncesine göre büyük bir düşüş olduğunu vurgulayan Bakan Koca, servis yataklarının doluluk oranının da Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65 olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının büyük bir gayret gösterdiğini ve fedakarlık yaptığını vurgulayan Koca, onlara teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı’na 35 Bin Yeni Çalışan Eklenecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni personel atamalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı’nın müjdesini verdi. Bakan Koca, 35 bin yeni çalışma arkadaşının Sağlık Bakanlığı’na katılacağını açıkladı. Bu yeni istihdam gücünün, mevcut sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesi ve yeni açılan hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak için önemli olduğunu belirten Koca, alım sürecinin başladığını ve kılavuzun bu hafta içinde ÖSYM’ye gönderileceğini ifade etti. Hemşirelerin 15 bin, hizmet personelinin ise 8 bin kişilik kontenjana sahip olacağını söyleyen Koca, branş dağılımını ve takvimi de ÖSYM ile birlikte hazırladıkları kılavuzda ilan edeceklerini söyledi.

Antalya Şehir Hastanesi Yakında Hizmete Açılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açılışı planlanan Antalya Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. Bakan Koca, hastanenin yakında tam kapasiteyle hizmete alınacağını ve hasta kabulüne başlandığını söyledi. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını belirten Koca, hastaneyle ilgili detaylı bilgiyi açıklamadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.