DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanları, Laboratuvar Ortamında Yapay Testisler Üretti
  • Haber444
  • Sağlık
  • Bilim İnsanları, Laboratuvar Ortamında Yapay Testisler Üretti

Bilim İnsanları, Laboratuvar Ortamında Yapay Testisler Üretti

ABONE OL
24 Şubat 2024 15:06
Bilim İnsanları, Laboratuvar Ortamında Yapay Testisler Üretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Üniversitesi’nde Yapılan Atılım

Bar-Ilan Üniversitesi’ndeki uzmanlar, erkeklerin üreme rahatsızlıklarıyla ilgili önemli bir adım attı. “Laboratuvar testisleri” adını verdikleri yapay testisler geliştiren bilim insanları, erkeklerin cinsiyet gelişimi bozukluklarına ve kısırlığına çözüm olabilecek bir yöntem üzerine çalışıyor.

Dr. Nitzan Gonen’in Açıklamaları

Fetal cinsiyet belirleme konusunda uzmanlaşmış Dr. Nitzan Gonen, yapay testislerin, cinsel gelişim ve kısırlık sorunları için umut verici bir model oluşturduklarını belirtti. Gonen’in ekibi, fare testislerinden elde edilen hücreleri kullanarak yapay testislerin üretimini gerçekleştirdi.

Yapay Organların Özellikleri

Yapılan açıklamalara göre, bu minik yapay testisler doğal fare testislerinin yapısına ve işlevine oldukça benzemektedir. Bu organoidler, yenidoğan farelerden alınan testis hücrelerinden kültüre edilerek oluşturulmuştur.

Dr. Gonen, bu yapay testislerin erkek kısırlığına yol açan sorunların tanımlanmasında ve çözülmesinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtirken, geliştirilen modelin erkek üreme sağlığıyla ilgili daha detaylı araştırmalara ışık tutacağını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.