DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2034235-3,12%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diş Eti Sağlığı İçin Bursa Diş Hekimi Tavsiyeleri

Diş Eti Sağlığı İçin Bursa Diş Hekimi Tavsiyeleri

Diş sağlığı için dikkate alınan hususlar aynı zamanda diş eti sağlığı içinde gereken tedbirler dikkatle uygulanmalıdır.

ABONE OL
14 Aralık 2022 17:06
Diş Eti Sağlığı İçin Bursa Diş Hekimi Tavsiyeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diş sağlığı için dikkate alınan hususlar aynı zamanda diş eti sağlığı içinde gereken tedbirler dikkatle uygulanmalıdır. Sağlıklı dişler ve diş etleri için alınan tedbirler büyük oranda benzerlik göstermektedir. Diş fırçalama işlemi ise diş eti sağlığının en önemli basamaklarından biridir. Aynı zamanda tuzlu su ile yapılan gargaralar diş etlerinizin daha sağlıklı olmasına fayda sağlar. Diş eti sağlığınız için Turkuaz Dent sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Bursa diş hekimi sağlık personelleri tarafından sürekli ifade edilen uyarı yılda iki kez diş muayenesinden geçmektir. Sindirim sisteminin giriş noktası olan ağız ve dişlere gereken önem verilmediği takdirde normal olarak birçok rahatsızlığın da beraberinde getirir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı tüm vücudu olumsuz yönde etkileyebilir. Hem sağlık yönünden hem de estetik olarak dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı yeterli şekilde bakım sağlanmazsa ciddi sağlık problemlere zemin hazırlayabilir.

Bursa Diş Hekimi Gözünden Diş Çürükleri

Çürükler, dişlerde oluşan aşınmalar, delikler olarak tanımlanır. Bu durum ağızda bakteri biriktiğinde ortaya çıkmaktadır. Yiyecek ve içeceklerdeki yer alan şeker, dişleri yiyebilen asitlere dönüşmektedir.  Bu nedenle aileler hem kendileri için hem de çocukları için diş fırçalama alışkanlığına sahip olmalıdırlar.  Bursa çocuk diş doktoru tarafından yapılan başka önemli bir uyarı ise çürükleri olan kişiler, çürüğe neden olan bakterileri doğmamış bebeklere, yeni doğan bebeklere ve çocuklara bulaşabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadırlar. Bu tarz problemler yaşamamak adına Bursa diş poliklinikler arasında isminden söz ettiren Turkuaz Dent ile estetik gülüşlere sahip olabilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.