DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20645480,90%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hizan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Çetin Kış Koşullarına Rağmen Hizmet Veriyor
  • Haber444
  • Sağlık
  • Hizan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Çetin Kış Koşullarına Rağmen Hizmet Veriyor

Hizan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Çetin Kış Koşullarına Rağmen Hizmet Veriyor

ABONE OL
23 Şubat 2024 15:05
Hizan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Çetin Kış Koşullarına Rağmen Hizmet Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

82 Kişiye Ulaşmak İçin Mücadele Ediyorlar

Hizan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Biriminde görevli sağlık çalışanları, ilçe genelinde sağlık hizmetinden yararlanan 82 kişiye ulaşmak için çetin kış koşullarına karşı mücadele ediyor. Karla kaplı yollarda araçlarını iten, gittikleri evlerde hasta ve yaşlıların kontrollerini yapan ekipler, zorluklara rağmen özveriyle çalışıyor.

Özverili Çalışmalarını Sürdürüyorlar

Hizan Devlet Hastanesi Evde Bakım Birimi’nde görevli Dr. Selami İnalkaç, birimin doktor, hemşire, evde bakım teknikeri ve diyetisyenlerden oluştuğunu belirtti. Köylerde evde sağlık hizmeti alan 82 hastanın düzenli takibini yaptıklarını vurgulayan İnalkaç, “Şartlar ne olursa olsun bu hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

Özellikle Kışın Zorlu Şartlara Rağmen Hasta Takibi Yapıyorlar

Ekipler, Gökay köyüne giderek beyin kanaması sonucu felç olan 95 yaşındaki Esat İnalkaç’ın kontrollerini yaparak ilaçlarını teslim etti. Hemşire Sakine Muvafık, coğrafi yapıdan dolayı kışın zorlandıklarını ancak görevlerini aksatmadıklarını belirtti. Diyetisyen Gizem Kılıçlar ise hastaların beslenme durumunu değerlendirerek uygun diyet programları hazırladıklarını ifade etti.

Hasta Memnuniyeti Yüksek

Hasta Esat İnalkaç, sağlık çalışanlarının sürekli evine gelip kendisini kontrol ettiğini ve memnun olduğunu belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin” dedi. Sağlık çalışanları, zorlu kış koşullarına rağmen hasta takiplerini aksatmadan sürdürmeye kararlı bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.