DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jasmine Oyuncak Bebek İadesi İlanı Verildi

Jasmine Oyuncak Bebek İadesi İlanı Verildi

ABONE OL
28 Mart 2024 15:05
Jasmine Oyuncak Bebek İadesi İlanı Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Firma, Güvensiz Bulunan Bebeğin İadesi İçin Gazetelerde İlan Verdi

Bir oyuncak firmasının piyasaya sürdüğü “Jasmine” isimli oyuncak bebeğin Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz bulunması üzerine gazetelere bedeli karşılığında iade ilanı verdiği duyuruldu.

“Kamuoyuna Duyurulur” Başlıklı İlan

Oyuncak bebek ilanı, bugünkü gazetelerde “Kamuoyuna duyurulur” başlığıyla yer alırken, çocuklar için üretilen ve e-ticaret siteleri ile oyuncak dükkanlarında satışı yapılan Jasmine bebeğin oyuncak cip içindeki görselinin kullanıldığı ilanda, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından denetim yapıldığı belirtildi.

Plastikleştirici Detayı Ortaya Çıktı

Denetimde, Galtoys marka, Jasmine Glt-E101-A model ürünün, Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği ile Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlaması Hakkında Yönetmelik kapsamında test ve muayenesi yapıldığı, fitalatla (plastikleştirici) ilgili mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığının tespit edildiği açıklandı.

Ürünlerin İadesi ve Piyasadan Kaldırılması

İlanda firma adı ve iletişim bilgilerinin de verildiği belirtilirken, Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz bulunan ürünlerin piyasaya arzının yasaklandığı ve piyasada bulunan ürünlerin toplatılıp bertarafına karar verildiği ifade edildi. Ürünü satın alan müşterilerin ürünleri kullanımına son verip firmayla iletişime geçerek bedeli karşılığında iade etmeleri talep edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.